,

Kaip veikia oras vanduo sistema?

Šios sistemos veikimo principas laikomas vienu iš inovatyviausių bei ekonomiškiausių sprendimų šiai dienai. Tačiau iš tikrųjų viskas pakankamai paprasta, kadangi vanduo yra šildomas iš aplinkos atkeliaujančio oro pagalba. Tiesa, jo šilumos natūraliai nepakaktų, todėl dar prie to prisideda ir elektros energiją naudojanti bei taip šilumą generuojanti įrenginio dalis. Tačiau visas išskirtinumas yra tame, jog iš aplinkos atkeliaujantis ir iš sistemos pašalinamas oras prieš tai dar netiesiogiai susiduria. Dėka tokio veikimo principo, tarp jų įvyksta šilumos mainai ir jau sugeneruota šiluma nėra prarandama ar paprasčiausiai išleidžiama į aplinką. Sugeneruota šiluma nuolat lieka sistemoje, o tai leidžia gerokai sumažinti energijos sąnaudas.

Ar tai bus efektyvus ir žiemos metu?

Natūralu, jog būtent šalčiausiomis metų dienomis labiausiai reikia šildymo, todėl daugeliui tikrai gali kilti toks klausimas. Tuo labiau, kad aplink supančioje aplinkoje galima išgirsti visokių nuomonių. Oras vanduo sistema iš tikrųjų ekonomiškiausiai veikia tuomet, kai temperatūra nėra pernelyg žema. Tačiau tai tikrai nereiškia, jog ji neatliks savo funkcijų ir šaltomis dienomis. Šalčiausiomis žiemos dienomis šiluma taip pat bus generuojama, tik tam reikės daugiau energijos norint pašildyti vėsesnį aplinkos orą. Tačiau nepaisant to, per visą žiemą toks įrenginys bus vienas iš ekonomiškiausių variantų, net kartais pasitaikančių didesnių energijos sąnaudų.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis?

Yra labai skirtingų gamintojų bei jų modelių, todėl tikrai bus iš ko pasirinkti. Tiesa, kiekvienu atveju oras vanduo sistema gali skirtis savo galingumu bei kitomis savybėmis, į ką tikrai svarbu atkreipti dėmesį. Pirmiausiai reikėtų atsižvelgti į būsto dydį bei kitas su šiluma susijusias jo savybes, o tuomet jau galima ieškoti ir įrenginio, kuris būtų pajėgus sušildyti tokį plotą. Taip pat galima pasirinkti ir platesnį pačios sistemos funkcionalumą, tačiau geriausiai šiais klausimais gali padėti profesionalūs specialistai, kurie turi nemažai patirties šioje srityje.

Taip pat skaitykite: