,

Lietuvių ir ukrainiečių mamų širdis net 6 Lietuvos miestuose kviečia susitikti kine

Hipertenzija (aukštas kraujospūdis) yra nematoma epidemija, taip pat žinoma kaip pagrindinis širdies ir kraujagyslių ligų rizikos veiksnys. Nuo jos sukeltų ligų pasaulyje kasmet miršta apie 10 milijonų žmonių, kurių didelę dalį sudaro vyresnio amžiaus žmonės.

Siekiant atkreipti dėmesį į šią problemą ir paskatinti jos sprendimą, gegužė yra paskelbta kraujospūdžio matavimo mėnesiu – taip skatinama laiku pastebėti ligą ir užkirsti jai kelią.

Su šūkiu „Motinų širdys myli stipriausiai“ grįžta ir nemokamas renginių ciklas „60+ KINE“, kuris šiemet skirtas paminėti Motinos dieną kartu su į mūsų šalį nuo karo pabėgusioms motinomis iš Ukrainos bei pastebėti hipertenzijos problemą pasaulyje ir mūsų šalyje.

Net 6 Lietuvos miestuose senjorės kviečiamos susiburti ir turiningai praleisti laiką „Kino pavasario“ festivalio filmo „Mažytė mama“ seanse, titruotame ukrainietiškai, o renginio metu visi dalyviai bus kviečiami pasimatuoti kraujospūdį ir dar kartą prisiminti, kokie kraujo spaudimo rodikliai mums praneša apie galimą grėsmę.

Svarbus bendrumo jausmas

„Pasijusti vienišu gali ne tik būdamas vienas, todėl „60+ KINE“ kviečia ne tik žiūrėti filmą – mes kviečiame visas senjores, visas mamas pajusti bendrumo jausmą, palaikyti vienai kitą. Filmas „Mažytė mama“ yra apie praradimą ir viltį, kurios šiandien taip trūksta, todėl jos įsikvėpti turime kartu“, – kalbėjo nemokamo žurnalo senjorams „60+“ įkūrėja ir renginio idėjos autorė Laura Balčiūtė.

„Šiandien vienišumo jausmas į motinų širdis beldžiasi kaip niekad stipriai, o daugiausiai iššūkių turi atlaikyti Ukrainos motinos“, – kalbėjo kūrybinės agentūros „Ugdanti komunikacija“ vadovė ir renginio organizatorė Karolina Barišauskienė.

Meilė išgydo visas žaizdas

Vilniuje renginio dalyvės sulauks ypatingo svečio – žurnalistės, radijo ir televizijos laidų vedėjos Živilės Kropaitės-Basiulės, kuri pasveikins susirinkusias mamas bei pristatys naują savo knygą „Fainiausia pasauly močiutė“, kurios heroje tapo jos močiutė, buvusi partizanų ryšininkė, politinė kalinė ir tremtinė Ona Butrimaitė-Laurinienė.

Autorės manymu, vyresni žmonės Lietuvoje linkę greitai save nurašyti, o pirmasis žingsnis su tuo kovoti – rodyti savo mamoms, močiutėms ir seneliams dėmesį, skatinti juos bendrauti ir pasakoti. „Meilė vyresniam, meilė mūsų motinoms ir močiutėms išgydo visas žaizdas, o jų meilė mums – irgi. Dėkokime, kad jas turime, branginkime ir žinokime, kad niekas nemyli stipriau nei motinos širdis“, – tikina ji.

Renginių ciklas – 6 Lietuvos miestuose

Kino seansai vyks gegužės 3 d. Vilniaus kino teatre „Pasaka“, Kaune kino teatre „Cinamon“, „Arlekinas“ kino teatre Klaipėdoje bei „Atlantis Cinemas“ kino teatre Šiauliuose, Marijampolės kino teatre „Spindulys“ ir Utenos Kino namuose. Filmo pradžia – 11.30 val.

Jau ketvirtąjį kartą vyksiantis „60+ KINE“ renginių ciklas susilaukė didžiulio pasisekimo. Senjorams kaskart garantuojame puikų kino seansą, įdomias pažintis ir turiningai praleistą dieną, o šiemet jų lauks ir moksleivių dovanos – iš antrinių žaliavų pagaminti atvirukai, todėl kviečiame suskubti registruotis“, – kalba K. Barišauskienė.

Nors „60+ KINE“ renginiai šiemet skirti senjorėms, tačiau palaikyti joms kompaniją kviečiami ir įvairaus amžiaus jų artimieji.

Nemokama registracija į renginį

Taip pat skaitykite: