Bardų festivalis „Akacijų alėja 2021“ įvyks: „Muzika, kultūra ir žmonės grįžta į Kulautuvą“

Nemokamas bardų, dainuojamosios poezijos ir gyvos muzikos festivalis „Akacijų alėja“ šiais metais liepos 10 d. ir vėl pakvies į Kauno rajone įsikūrusį kurortinį Kulautuvos miestelį, kur susirinkusių lauks akustiniai legendinių atlikėjų pasirodymai.

Pernai dėl pandemijos suvaržymų ribotą žiūrovų skaičių galėjęs priimti festivalis, šiais metais skelbia, kad laikantis saugumo reikalavimų, jame galės dalyvauti kiekvienas norintis.

Darius Žvirblis

„Labai džiaugiuosi galėdamas visus „Akacijų alėjos“ gerbėjus pakviesti į šių metų festivalį.  Dar 2020 metų kovo mėnesį atrodė, kad festivalio reikės gerokai palaukti, tačiau drauge su komanda tiek pernai, tiek šiemet surėmę pečius darėm viską, kad tradicija surengti susitikimą Kulautuvoje, nenutrūktų. Šiais metais programa tokia, kuri neabejotinai suteiks ramybės jausmą. Tikiu, kad bent vienam vakarui pamiršime, kad apskritai egzistavo virusas ir pasaulinė pandemija. Muzika, kultūra ir žmonės grįžta į Kulautuvą“, – teigia festivalio prodiuseris, atlikėjas Kazimieras Likša.

Programoje – legendiniai bardai

Kauno rajono kurortiniame Kulautuvos miestelyje gyvai savo pasirodymus surengs aktorius, atlikėjas  ir dainų autorius Giedrius Arbačiauskas, dainų autorius ir atlikėjas, klaipėdiečių roko grupės „Atika“ įkūrėjas ir vokalistas Darius Žvirblis, aktorius, bardas Gediminas Storpirštis, muzikos autorė ir atlikėja Raminta Naujanytė-Bjelle, dainų autorius ir atlikėjas, poetas, gitaristas, kompozitorius Domantas Razauskas, grupė „Baltasis kiras“, antrą kartą festivalio scenoje pasirodysiantis dainų autorius ir atlikėjas Gytis Ambrazevičius drauge su smuikininku Pauliumi Vaicekausku, kuris teigia, kad šis festivalis jam be galo svarbus.

Gytis Ambrazevičius

„Man „Akacijų alėja“ yra įvykis. Grosiu joje antrą kartą. Šiaip dažniausiai atlikėjai sako, kad jiems vienas ar kitas koncertas yra svarbus, brangus, kaip aš jo laukiu. Tai tikrai nuoširdžiai ne visada taip būna, bet šį kartą galiu atsakyti už savo žodžius“, – teigia atlikėjas ir priduria, kad festivalio metu gerbėjai turės galimybę išgirsti naują dainą pavadinimu „Gražus“.

Papildomi koncertai Kačerginėje, Vilkijoje, Batniavoje ir Zapyškyje

Šiais metais organizatoriai taip pat paruošė papildomą „Mažosios akacijos“ festivalio programą Kauno rajono miesteliuose – liepos 17 d. Lankysis Kačerginėje, rugpjūčio 7 d. – Vilkijoje, rugpjūčio 14 d. – Batniavoje, rugpjūčio 21 d. – Zapyškyje. Visi jaunieji bardai kviečiami registruotis į „Mažosios akacijos“ koncertus ir dalyvauti konkurse į kitais metais vyksiančią „Akacijų alėją 2022“.

Visus, kurie šiais metais negalės būti Kulautuvoje, festivalio organizatoriai pakvies stebėti tiesioginę festivalio programą ir palaikyti bardų dvasią kad ir kur bebūtų. Festivalis bus rengiamas laikantis visų saugumo reikalavimų, kurie tuo metu bus privalomi šalyje.

Taip pat skaitykite: