,

Kviečiame senjorus į vasaros nuotykį!

Mūsų šalyje gyvena maždaug pusė milijono vienišų senjorų. Dažnai jie neturi su kuo pasidalyti prisiminimais ar tiesiog pakalbėti apie kasdienius rūpesčius.

Tuo tarpu Birutė Jakučionytė, VšĮ „Draugiški šeimai“ direktorė, siūlo kūrybiškai prisidėti prie šios problemos sprendimo ir kviečia senjorus dalyvauti vaikų stovykloje, kurioje galėtų pasidalinti savo patirtimi su jaunąja karta.

„Gervių lizdas“ – tai tvaraus vartojimo principais sukurta stovyklavietė Trakų rajone, Gervinių kaime. Tai vaikų klegesio, juoko, nuotykių, kartais iššūkių ir stiprių atsivėrimų vieta. Stovyklose mokomasi amatų, rankdarbių, statybų“, – stovyklą pristato B. Jakučionytė.

Siekia sujungti vaikų energiją ir senjorų išmintį

Moteris pasakoja, kad pasaulyje yra sėkmingų senelių ir vaikų namų bendradarbiavimo pavyzdžių, kurie ją ir įkvėpė kviesti vaikus ir senjorus dalintis.

„Jau daug metų svajoju sujungti vaikų energiją ir senjorų išmintį, padaryti savotiškus mainus per vaikų vasaros stovyklas, kurias organizuojame „Gervių lizde“. Pernai pabandėm kviestis vyresnio amžiaus mokytojus vesti įvairias dirbtuves ir pastebėjome, kad tai tikrai labai teigiamai veikia vaikus, todėl šiemet dar drąsiau kviečiam energingus, aktyvius, galinčius kažko įdomaus ir naudingo išmokyti jaunąją kartą“, – dalinasi B. Jakučionytė.

Ji pastebi, kad yra senjorų, kurie neturi anūkų arba galimybės su jais bendrauti, galbūt jie gyvena užsienyje, todėl pabuvimas su vaikų ir paauglių būriu naudingas ir reikalingas patiems senjorams. „Keiskime energiją į išmintį!” – kviečia B. Jakučionytė.

Poveikį vaikams daro buvimu

Moteris pažymi, kad pernai stovyklos idėja išties pasiteisino – vaikai tapo ramesni, o senjorės perdavė jiems savo išmintį.

„Praėjusiais metais Gervinių stovyklose dzūkė Onutė Drobelienė vedė net keletą žvakių liejimo dirbtuvių, o Ligita Dundaitė, jau ne vienerius metus atvažiuojanti į stovyklas Trakų rajone iš Joniškio, vedė macramé pynimo dirbtuves. Šios abi moterys aktyvios, energingos ir labai išmintingos.

Joms esant stovyklose buvo labai stiprus jausmas, kad ne taip ir svarbu ko jos moko – savo buvimu jos darė poveikį būriui vaikų. Jie tapo tarsi labiau susiklausę, ramesni ir ausis ištempę klausėsi Onutės pasakojimų apie bites, korius, vašką ir vaško žvakeles, – pasakoja B. Jakučionytė ir priduria, kad šiemet drauge su vaikais kviečia Onutę žoliauti ir dalinti savo gyvenimo patirtimi bei sukauptomis žiniomis apie vaistinius augalus.  – Galbūt atsiras ir daugiau senjorų, norinčių pasidalinti savo patirtimi su mūsų stovyklautojais?“

Proga stiprinti kartų draugystę

„60+“ redaktorė Laura Balčiūtė jau ne vienerius metus griauna stereotipus apie senėjimą ir siūlo senjorams įvairius aktyvius laisvalaikio praleidimo būdus. Jos teigimu, ši stovykla, tai puiki proga stiprinti kartų draugystę, todėl kviečia senjorus nedvejoti.

„Nedvejokite pasidalinti su augančia karta tuo, ką esate sukaupę per ilgus ir gražius gyvenimo metus. Ši stovykla yra šauni galimybė perduoti savo žinias ir patirtį bei pasidalinti nesenstančiomis vertybėmis. Neabejoju, kad vaikai Jūsų vasarą taip pat praturtins – jų energija, smalsumas ir nuoširdumas nepalieka abejingų. Taigi, leiskitės į vasaros nuotykį“, – senjorus kviečia Laura.

Vasaros stovyklų laikai

  • MERGAIČIŲ pamaina. Birželio 20 d. – 26 d.
  • TEATRO pamaina. Liepos 4 d. – 10 d.
  • Mažoji VYŠNIŲ pamaina. Liepos 12 d. – 17 d.
  • ŽIEDŲ / AMATŲ pamaina. Liepos 18 d. – 24 d.
  • DRAUGŲ pamaina. Rugpjūčio 1 d. – 7 d.
  • ĄŽUOLŲ pamaina. Rugpjūčio 15 d. – 21 d.

Jeigų esate charizmatiškas, aktyvus, drąsus ir galite kažko naudingo išmokyti jaunąją kartą, pasidalinti savo patirtimi – atvažiuokite į „Gervių lizdą“. Organizatoriai pasirūpins jūsų sutikimu, matinimu ir nakvyne, o vaikai mokysis iš jūsų! Vakarus kartu leisite prie laužo, kur dalinsitės pasakojimais ir istorijomis.

Jei susidomėjote ar turite klausimų, kreipkitės tel. nr. +370 618 12 181 arba el. paštu ekodaiktai@gmail.com

Taip pat skaitykite: