Vilniaus senjorai kviečiami į fizinio aktyvumo užsiėmimus

Europos Sąjungos atlikti vyresnio amžiaus gyventojų sveikatingumo tyrimai parodė, kad Lietuvos senjorai mažiausiai Europos Sąjungoje juda, mažiausiai naudojasi įvairių sporto klubų paslaugomis.

Vykdydami Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro projektą „Fizinio aktyvumo užsiėmimų vyresnio amžiaus žmonėms organizavimas“ vykdome fizinio aktyvumo ir linijinių šokių užsiėmimus Vilniaus miesto 55 metų ir vyresniems gyventojams.

Mūsų Viešoji įstaiga – Kompiuterinių programų mokymo centras – organizuoja šio projekto fizinio aktyvumo veiklas. Kol nebuvo griežtų  karantino ribojimų, nuo birželio mėn.  vykdėme užsiėmimus – fizines mankštas ir šokius salėje. Tačiau jau tada, visur kalbant apie viruso grėsmę, vis ribojant žmonių judėjimą ir susibūrimus, vyresni žmonės nelabai noriai dalyvaudavo. Be to, vasaros metu daug vyresnių vilniečių leidžia savo laiką soduose ar sodybose.

Nuo rudens, apribojus bet kokius susiėjimus, visas veiklas perkėlėme į internetinę erdvę – mankštos ir šokiai grupėms vyksta nuotoliniu būdu. Pastebėjome, kad mūsų senjorams toks būdas net labiau priimtinas – nereikia niekur važiuoti, nereikia naudotis viešuoju transportu – ateina laikas, jungiesi prie kompiuterio, žiūri, ką aiškina ir rodo treneriai, ir sau mankštiniesi arba šoki. Viena dalyvių grupė valandos trukmės užsiėmimuose mankštinasi ir šoka po 8 kartus – iš viso 16 užsiėmimų.

Nors projekto taisyklės numato, kad vieną kartą  dalyvavęs, antrą kartą dalyvauti nebegali – dalyviai labai prašo pratęsti arba pakartoti užsiėmimus – tai rodo, kad tiems, kuriems svarbu pajudėti, tokie užsiėmimai tikrai reikalingi.

Užsiėmimus veda sertifikuoti kineziterapeutai, sporto mrdicinos specialistai, diplomuoti šokių pedagogai.

UŽSIĖMIMAI DALYVIAMS NEMOKAMI

KVIEČIAME registruotis:

http://www.mokytis.lt/fizinio-aktyvumo-uzsiemimai-vyresniems/?fbclid=IwAR2n-sqGkWnYkIlqODTnQmg3W0bkTb1pkHNyFcOI0h9rPeDRtKz-zLxrjCo

Kompiuterinių programų mokymo centro informacija

Taip pat skaitykite: