Naujienos Jūsų namų bibliotekai

Grandmother teach granddaughter how spelling

Skaitymas yra naudingas dėl daugelio priežasčių. Viena jų – skaitymas mažina demencijos ir Alzheimerio ligų riziką bei lavina smegenis. Jei namų bibliotekoje jau perskaitytos visos knygos, siūlome naujienas Jums ir mažiesiems draugams.

J. Shetty „Mąstyk kaip vienuolis“

MĄSTYDAMI KAIP VIENUOLIS suprasite:

  • Kaip įveikti negatyvumą
  • Kaip neperkrauti smegeninės
  • Kodėl lygiuojantis į kitus gęsta meilė
  • Kaip pažaboti baimę
  • Kodėl, nors ieškote, niekaip nerandate laimės
  • Kaip pasimokyti iš kiekvieno sutiktojo
  • Kodėl nesate savo minčių atspindys
  • Kaip rasti savo tikslą
  • Kodėl norint pasiekti sėkmę, taip svarbu gerumas
    Ir dar daugiau…

JAY SHETTY – socialinių tinklų superžvaigždė ir populiariausios tinklalaidės „On Purpose” vedėjas, skleidžiantis vienuolyne įgytą amžinąją išmintį ir pataria, kaip ją pritaikyti kasdieniame gyvenime, kad jame būtų mažiau nerimo ir daugiau prasmės.

K. Mcgonigal „Valios galia“

Šioje knygoje jūs nerasite stebuklingų receptų, kaip įveikti savo silpnybes  ar nepasiduoti už kiekvieno kampo tykančioms pagundoms. Tačiau rasite daugybę įdomių, patraukliai aprašytų valios mokslo tyrimų ir intriguojančių bei nesunkiai išbandomų  valios ugdymo eksperimentų.

Įdomybės iš valios mokslo srities:

Valia – tai evoliucijos metu išsivystęs biologinis instinktas, kurį visi turime. Valia reikalinga tam, kad apgintų mus nuo mūsų pačių. Valia – tarsi raumuo, kuris nenaudojamas  atrofuojasi, intensyviai naudojamas  pavargsta, o treniruojamas sustiprėja.

Intriguojantys ir nesunkiai išbandomi valios ugdymo eksperimentai:

Atsipalaiduodami ar miegodami galime papildyti savo valios rezervą. Savitvarda ir savikontrole galime užsikrėsti, jei akiratyje turime užkrato nešiotoją  –  sugebantį susitvardyti ir save kontroliuoti žmogų.

Kartu su autore kviečiame tapti valios mokslo tyrinėtojais  ir savo valios ugdymo eksperimentatoriais.

Kelly McGonigal – humanitarinių mokslų daktarė, ne vieną apdovanojimą gavusi Stanfordo universiteto psichologijos dėstytoja ir Medicinos mokyklos Sveikatos gerinimo programos lektorė.

Ir profesionalams, ir plačiajai visuomenei dėstomi kursai, vienas iš jų – ir „Valios mokslo“ tema, yra vieni populiariausių iš Stanfordo universiteto tęstinių programų.

Ji yra tinklaraščio „Psychology Today’s Science of Willpower“ autorė, gyvena Palo Alte, Kalifornijoje.

K. Dryža „Ką atneša vėjas“

Australų lietuvės, šiuo metu gyvenančios Lietuvoje, Kristinos Dryžos romanas.

Nepaprastai įdomi autorė: futurologė, tačiau labiausiai vertina dabartį. Verslo pasaulyje gerai žinoma tendencijų prognozuotoja dalyvaujanti įvairiose konferencijose Lietuvoje, skaitanti paskaitas, konsultuojanti įmones.

Romano stiliumi parašyta knyga, įkvepianti geriau pažinti save, gausi patarimais kaip tobulinti save ir savo požiūrį.

Knyga spinduliuoja labai teigiamą požiūrį į gyvenimą. Tai įkvepiantis romanas tiems, kurie nori išmokti gyventi geriau šiandien ir kiekvieną dieną.

Pagrindinė herojė Greisė trokšta pripažinimo ir meilės, bet niekaip nepritampa prie bendraamžių. Dėl savo bėdų ji nuolat kaltina kitus ir vis pasiduoda pykčiui bei nevilčiai. Mergina dar nesupranta, kad jau turi viską, kas šiame gyvenime svarbu. Ne vienas iš mūsų tą patį galėtume pasakyti ir apie save, jei tik išdrįstume būti atviri.

Netikėtai Greisės pasaulis ima keistis. Iš pradžių skeptiškai ir net piktai reagavusi į patarimus, ji pamažu juos priima ir ima geriau suprasti pati save. Tampa dėkinga už gausą, kurios yra apsupta ir kurios anksčiau nevertino. Pajunta pilnatvę ir ramybę – ne tą išorinę, greitai prarandamą, o sklindančią iš vidaus. Eidama naujuoju keliu Greisė vis dar suklumpa, bet tie suklupimai – ne mažiau svarbios pamokos.

S. Parulskis „Laiko nusikaltimai“

ŠI ISTORIJA MAN BUVO NUOTYKIS, PRASIDĖJĘS PRIEŠ BEVEIK DVIDEŠIMT METŲ.

Plaukiodamas baseine akimirką įsivaizdavau save mirusį, plūduriuojantį chloru ir išmirkusiomis nuospaudomis dvokiančiame vandenyje. Manau, tai archetipinis, dar gimdos vandenis menantis vaizdinys. Miręs arba dar negimęs. Beje, popkultūroje šis vaizdinys dažnai pasitelkiamas kaip intriguojanti slaptojo agento Borno sagos pradžia: vandenyne plūduriuoja kūnas, jis ištraukiamas, ir prasideda ilgas, kruvinas tiesos ieškojimas. Įdomu, kad kitą dieną iš tiesų pamačiau ant baseino krašto gaivinamą vyrą, kurį paskui be gyvybės ženklų išsivežė medikai. O gal tik mačiau tai, ką norėjau matyti, dabar jau sunku pasakyti. Vaizdinys, dėl kurio ir prasidėjo ši istorija.

S. Parulskio romanas „Laiko nusikaltimai” tarsi tęsia geriausių Europos siurrealistinių romanų tradiciją. Jau nuo pirmų puslapių autorius žaidžia skaitytojo sąmone, sukurdamas apgaulingą iliuziją, kad tai realistinis romanas. Tačiau kuo toliau, tuo labiau skaitytojo neapleidžia įspūdis, kad S. Parulskis nutrina visas realistinio pasakojimo ribas, žaidžia sukurdamas absurdiškus siužeto vingius ar realiame gyvenime lengvai atpažįstamų iškilių asmenybių šaržus. Čia meistriškai susipina nuotykių, kriminalinio, erotinio romano elementai – milijonus kainuojančių deimantų paieškos, narkotikai, prostitucija, nusikalstamo pasaulio kovos, žmogžudystės, po Vilniaus senamiesčiu nuo Antrojo pasaulinio karo likę sprogmenys. Nors pasakojimas prasideda, atrodytų, banaliai paprastai – vieną tvankią rugpjūčio dieną sporto klubo baseine sustoja plakusi senyvo vyro Jelizaro Poplavskio širdis…

S. Parulskis romane „Laiko nusikaltimai” sukuria dinamišką pasakojimą, estetiškai pagavią fikciją, tobulą literatūrinį džiazą, kurio pulsacijai skaitytojas nepajėgus atsispirti.

J. Southon „Slėpynės. Galvosūkių knygelė“

Ši nuotaikinga užduočių knygelė pilna KRYŽIAŽODŽIŲ, ŽAIDIMŲ, DĖLIONIŲ, LABIRINTŲ ir daug kitokių galvosūkių.

Ar esi pasiruošęs ištisas valandas smagiai juos spręsti?

Čiupk rašiklį, pieštuką ir NERK į galvosūkių pasaulį!

L. M. Dickreiter, A. Gotz „Bertis ir jo broliai“

Ak, kiek daug juokingų nuotykių gali nutikti, jei susivėlinsi vos kelias minutes! Paskubėk, tavęs laukia pašėlęs rytas su pirmoku Berčiu!

Gelbėkit! Ir kodėl būtent pirmą Berčio dieną mokykloje visa šeima pramiega?! Tėtis spaudžia greičio pedalą ir lekia į mokyklą – kol sustabdo policija. Tada Bertis ir jo broliai vieni skuodžia į mokyklą. Bet pakeliui jų tyko pats pikčiausias šuo pasaulyje Žvaigždūnas. Ir jis dar taikosi į Berčio tūtoje esančius saldumynus… Ar pavyks Berčiui kaip nors pasiekti mokyklą?

Knyga papildyta literatūrinėmis užduotimis, žaidimais ir galvosūkiais.

Jie padės geriau įsiminti šią linksmą Berčio istoriją ir patikrins pastabumą!

J. Sima „Ne visai narvalas“

Kelpas gimė vandenyno gelmėse. Jis nuo mažų dienų žinojo, kad skiriasi nuo kitų narvalų. Bet jo draugai į tai visai nekreipė dėmesio, todėl ir Kelpas nutarė nesijaudinti. Kol vieną dieną ant uolos skardžio jis pastebėjo paslaptingą švytinčią būtybę labai panašią į save…

„Nežinia, jis norėjo tapti sausumos narvalu ir draugauti su vienaragiais… Ar būti vandenyno vienaragiu ir bendrauti su narvalais? Kelpas negalėjo apsispręsti.“

Skaitydami šią paveikslėlių knygelę vaikai:

  • Ugdys vaizduotę ir turtins žodyną;
  • Lavins empatiškumą, emocinį intelektą.

 

Taip pat skaitykite: