Jei galėtumėte atsukti laiką, kuriuos metus pasirinktumėte?

Attractive happy retired Caucasian male wearing bow tie, glasses and cone hat celebrating his 80th anniversary, posing isolated with birthday cake in his hands, going to blow out candle and make wish

Ar kada teko pagalvoti, jog norėtumėte, kad laikas praeityje būtų sustojęs? Kiek Jums tuomet buvo metų? Kodėl tas amžius buvo toks vertingas, kad norėtumėte jame pasilikti? O gal, visgi, geriausias laikas dabar?

Dalinamės senjorų mintimis…

Norėčiau 50 metų atgal, kad atsuktų, o protą paliktų dabartinį, tai gyvenimas ir sveikata būtų super, bet dabar yra, kaip yra. Laiko atgal, kaip dainoje, neatsuksi, – Jurgis.

Jei reikėtų pasirinkti tik mažą laiko tarpą ir pasilikti šios dienos protą, tai rinkčiausi 11 klasę ir pirmus metus po mokyklos. Stočiau visai į kitą specialybę – į tą, apie kurią svajojau, bet bijojau, – Marijona.

35 – 40. Jau subrendusi, žinanti, ko nori, pasitikinti ir dar labai energinga, – Virgilija.

Jeigu atsukčiau laiką atgal, darbas būtų ne pirmoje vietoje, bet paskutinėje… Visą laiką skirčiau dukrytės auginimui ir buvimui su ja. Mūsų vaikai tuo metu buvo labai nuskriausti, – Asta.

Nieko dabar nesukčiau. Kažkada, kai suėjo 40 metų, susimąsčiau – lyg baimė apėmė, kaip metai greit prabėgo. Dabar, kai jau vyresnė, susitaikiau ir stengiuosi išlikti rami ir į viską žiūrėti pozityviai, – Gražina. 

Nesukčiau nieko. Šitie metai labai gražūs, tik kad Dievulis nepablogintų sveikatos, kokia yra iki šiol, tai gyvenimas labai geras, – Regina.

Nieko nesukčiau. Renkuosi šiuos metus, nes niekada taip gerai negyvenau, – Marytė.

Norėčiau, kad sustotų ties 70. Man geriausi metai. Vaikai užaugę, rūpestingi, sveiki. Anūkai vystosi. Nereikia niekur skubėti. Duok Dieve sveikatos, – Aldona.

Visi metai geri. Apsistočiau ties dabartiniais, nes jie patys geriausi. Norėčiau, kad tęstųsi, – Dalia. 

Neguosk savęs. Išmoki nepriprasti prie šiandienos ar praeities. Surask jėgų be skausmo atsisveikint ir prarasti. Prarast ir atsisveikinti laiku… Jokio atgal…, – Marija.

Norėčiau sustoti ties 50, tai buvo geri metai, – Ada.

Viską nuo pradžių norėčiau pradėti, bet viskas turėtų būti kitaip. Vaikystė, jaunystė ir ilgas laikas po to buvo psichologiškai sudėtingas laikas. Grįžti nenorėčiau. Dabar geriausia, – Laimutė.

Tik šiuos, – Irena.

Tik šiuos metus, nes labai geri metai, – Skirma.

Esu realistė, todėl negalvoju apie tai, kas būtų, jeigu būtų. O apie ateitį dažnai pagalvoju, kad sveikata nepavestų, – Nijolė.

Nieko nesukčiau. Geras laikas, tiesiog gyventi ir džiaugtis gyvenimu, – Alma.

Nieko niekur nesukčiau, visas gyvenimas yra didžiulis kraitis su atradimais ir praradimais, gyvenu ir džiaugiuosi gyvenimu, – Marija.

Taip pat skaitykite: