,

Spalvos ir reikšmės: susipažinkite su gėlėmis artimiau

Gėlės yra nuostabi namų puošmena, pagyvinanti net patį įvairiausią interjerą. Tačiau ne mažiau smagu gėles gauti ir dovanoti. Pastaruoju laikotarpiu susitikimai tapo reta privilegija, tačiau net ir dabar galite pradžiuginti artimuosius ir draugus puokšte jų mėgstamų, spalvotų žiedų. Tiesa, būkite atsargūs: ne visos spalvos ir gėlių rūšys gali būti tinkamos ir reikšti tai, ką jūs manote!

Parodykite savo jausmus

Dovanodami gėles, galime perteikti pačias įvairiausias savo emocijas ir jausmus. Galime parodyti meilę, dėkingumą ar išreikšti užuojautą. Tiesa, kiekviena spalva ar net gėlių rūšis gali tikti visiškai skirtingoms situacijoms ir progoms. Išvenkite nemalonių situacijų ir nesusipratimų, susipažinkite su pačiomis populiariausiomis gėlių rūšimis bei spalvomis ir sužinosite, kokia proga jos yra tinkamiausios dovanos.

Gėlių karalienė – rožė

Rožė yra viena mėgstamiausių gėlių, ir ne be reikalo. Šią gėlę dovanoti galima pačiomis įvairiomis progomis ir šia dovana įmanoma išreikšti begalę emocijų, susipažinkite:

  • Raudona rožė – dovanodami šią gėlę išreikšite savo meilę, aistrą ir pagarbą.
  • Rožinė rožė – tokia rožė reikš koketišką žavesį, švelnumą bei tikėjimą.
  • Balta rožė – ši gėlė pažymi tyrumą ir nekaltumą, o dovanodami ją galite išreikšti pagarbą ir amžiną meilę.
  • Geltona rožė – kiek retesnė geltona rožė simbolizuoja džiaugsmą, laimę ir draugystę.
  • Kreminė rožė – šios spalvos gėle išreikšite pastovumą ir harmoniją, gėlė taip pat simbolizuoja tobulumą.

Rožės gali būti ne tik pačių įvairiausių spalvų ir rūšių: jomis galite išreikšti visą spektrą emocijų. Nuo meilės prisipažinimo iki draugiško palinkėjimo – ji tiks bet kokia proga. Juk ši gėlė – klasika, neužleidžianti pirmų pozicijų populiarumo viršūnėje jau daugelį metų.

Populiarusis gvazdikas

Gvazdikas – populiari gėlė jau daugybę metų. Jis tinkamas pačioms įvairiausioms progoms ir džiugina plačiu spalvų spektru. Pažvelkite į šios gėlės reikšmes:

  • baltas gvazdikas – ši gėlė tiks labiausiai, jeigu norite palinkėti sėkmės ar parodyti meilę;
  • rausvas gvazdikas – šios spalvos gėlė simbolizuoja rūpestį, pagalbą ir motinystę;
  • raudonas gvazdikas – dovanodami šią gėlę, išreikšite naujus jausmus ir susižavėjimą;
  • geltonas gvazdikas – įteikdami šios spalvos gvazdiką, galite prašyti atleidimo ar išreikšti nuolankumą.

Tiesa, paties mylimiausiems patariama atskleisti visą emocijų puokštę: įteikite ryšulį spalvotų gvazdikų! Tai galite padaryti ir ekspromtu, pasitelkę interneto galią, o užsakytas gėlių pristatymas Klaipėdoje užtikrins, kad artimuosius jūsų dovana pasiektų patogiai ir greitai.

Namų elegancijos simbolis – orchidėja

Gėlių gerbėjai mėgsta orchidėjomis pagyvinti namų interjerą. Ši įmantraus grožio gėlė gali būti įvairių spalvų, kurių reikšmės skiriasi. Susipažinkite:

  • mėlyna orchidėja – tokios spalvos gėlė simbolizuos intymumą ir paslaptingumą, o tikintiesiems – dievobaimingumą;
  • violetinė orchidėja – šios spalvos gėlė pabrėžia nostalgiškus laikus ir ilgesį;
  • rožinė orchidėja – dovanodami šios spalvos augalą, akcentuosite jaunystę ir švelnumą;
  • balta orchidėja – ši gėlė reiškia naujo gyvenimo pradžią, šviesumą ir gyvumą.

Dovanodami orchidėjas tikrai išreikšite pasitikėjimą žmogumi. Tai – nuostabaus grožio, tačiau sudėtingo charakterio gėlės, jos jautrios aplinkai ir prisijaukina ne kiekvieną gėlių mėgėją. Visgi šių gėlių skleidžiamu grožiu ir energija galima mėgautis ne vien jas auginant patiems – tiesiog rinkitės puokštes, kurias sudaro ir šie kerintys, paslaptingi žiedai.

Gėlės džiugina įvairiausiomis progomis

Gėlėmis pradžiuginti ir parodyti savo jausmus galite pačiomis įvairiausiomis progomis ir aplinkybėmis. Šiuo metu, nors ir esame atskirti, vis tiek galime padėkoti ar prisipažinti meilėje su dailia gėlių puokšte. Pasirinkite patyrusį gėlių tiekėją, kuris ne tik suteiks konsultaciją ir parekomenduos tinkamiausią gėlių derinį, bet ir užtikrins saugų ir greitą pristatymą jūsų pasirinktu adresu.

Taip pat skaitykite: