,

Pasirinkę dovanoti knygą, dovanojame ne tik džiaugsmą

Kalėdos – puikus metas nudžiuginti savo anūkus. Nors, tikriausiai, padaryti mažiesiems įspūdį darosi vis sunkiau, dovanoti knygą – puikus pasirinkimas. Knyga ne tik pradžiugins vaikus, bet ir padės lavinti jų vaizduotę, kūrybiškumą.

Pristatome tris naujienas, kuriomis siūlome šiemet papildyti vaikų knygų lentynas.

N. Edwards „Lietimo knyga“

Suspausk jūros kempinę, perbrauk šiurkštų medžio kamieną ir paglostyk purią avies vilną rankutėmis pažindamas pasaulį!

Lietimo knyga lavina vaizduotę ir skatina pažinti aplinką liečiant skirtingą paviršių.

J. Baltrukonytė „Dvynukai sekliai pavojuje“

Jei patinka pavojingi nuotykiai, siaubas ir paslaptys, bet ir gerai pakikenti, ši knyga – tavo grobis!

Dvynukai Paula ir Nojus – nepaprasti vaikai. Jų tėtis, garsus mokslininkas Plumbergas, bėgdamas nuo miestui gresiančios katastrofos, pastatė savo šeimai ypatingą namą – burbulą. Ten saugu, bet šeima negali gyventi ramiai žinodama, kad miestui gresia didelis pavojus.

Dvynukai tampa sekliais. Jų tikslas – aptikti fabriką, kur auginamos mirtinos bakterijos. Taip jie patenka į siaubingą mokyklą ir turi susidraugauti su nusikaltėlio dukra Liza. Ji labai keista ir neturi draugų.

Kartu su Paula ir Nojumi tirdami nusikaltimą susipažinsite su keisčiausia mokytoja Leoparde, blogiausia pasaulyje virėja Grendalinda, siaubą varančiu sargu Lopeta ir kate Kruopa. Ji įkrito į žalių dažų kibirą ir dabar visiems primena ateivį.

„Tai juokinga nuotykių knyga, kurioje užkoduota draugystė ir kiti svarbiausi dalykai, – sako autorė Jurga Baltrukonytė. – Ar tikrai pinigai svarbiausi gyvenime? Kuo baigiasi, jei tavo verslas kenkia žmonėms? Paula, Nojus ir Liza, patyrę daugybę pavojų, ras atsakymą – patys svarbiausi yra šeima ir tikri draugai.“

J.K. Rowling „Ikabogas“

„Ikabogas“ yra originali J. K. Rowling pasaka, kurią ji parašė daugiau kaip prieš dešimt metų ir vakarais skaitė savo mažesniems vaikams. Nors istorija jai ir patiko, visus tuos metus rašytojai atrodė, kad tai tik pramoga jos pačios atžaloms. O šiandien ji nusprendė pasidalyti šeimos mėgstama istorija ir pralinksminti bei užimti vaikus, jų tėvus ar globėjus, įkalintus namuose COVID-19 pandemijos.

„Ikabogas“ parašytas skaityti balsu, jo veiksmas vyksta išgalvotoje šalyje. Tai savarankiška istorija, nesusijusi su kitais autorės kūriniais, tačiau joje netrūksta temų, kurias J. K. Rowling nagrinėjo ir kituose savo knygose.

Taip pat skaitykite: