Pasaulio lietuvių bendruomenės kviečiamos nemokamai gilinti žinias apie lyderystę

„Lyderystė yra vienas svarbiausių komponentų, puoselėjant lietuvių bendrystę, prisiimant atsakomybę ir bendrai veiklai motyvuojant žmones. Lyderystė, mano supratimu, yra tarnystė žmonėms ir Lietuvai“, – teigia  Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) pirmininkė Dalia Henke, kuri šiuo metu visuomeniniais pagrindais atstovauja 51 valstybėje ir penkiuose pasaulio žemynuose susibūrusioms pasaulio lietuvių bendruomenėms.

Kaip teigia D. Henke, iki pasaulinės pandemijos lietuvių bendruomenių išeivijoje veikla buvo grįsta gyvais susitikimais, bendravimu įvairiuose renginiuose, susiėjimuose, lituanistinėse mokyklose, švenčiant įvairaus pobūdžio lietuviškas šventes bei minėjimus.

„Pasaulinė pandemija visapusiškai pakeitė mūsų buvimo kartu tradicijas. Neturėdami galimybių susitikti gyvai, dialogą palaikome virtualiai, nors tai, žinoma, niekada neatstos mūsų  poreikio susiburti gyvai. Per šį socialinės distancijos laikmetį yra susitelkiama virtualiai – kartu dainuojama, piešiama, muzikuojama, sportuojama, diskutuojama, vyksta posėdžiai, pasitarimai, nuotolinės pamaldos“, – pasakoja D. Henke.

Dovana pasaulio lietuviams

Visos užsienyje gyvenančios  lietuvių bendruomenės kviečiamos lapkričio 20-21 d. nemokamai prisijungti prie 11-us metus Lietuvoje organizuojamos Pasaulinės lyderystės konferencijos (PLK), kuri šiais metais dėl karantino suvaržymų pirmą kartą vyks online formatu.

„Karantinas ir pasaulinė pandemija apribojo mūsų galimybes gyvai susitikti ir bendrauti, tačiau galime įžvelgti ir daug pozityvių dalykų. Šiais metais prie mūsų konferencijos gali prisijungti kiekvienas pasaulio lietuvis, esantis bet kuriame pasaulio krašte. Labai vertiname mūsų diasporos indėlį ir norime juos paraginti palaikyti glaudžius ryšius su Lietuva, todėl šiais metais turėdami galimybę organizuoti konferenciją online formatu, dovanojame visoms pasaulio lietuvių bendruomenėms prisijungimus prie konferencijos. Net neabejoju, kad pasaulinio lygio pranešėjų įžvalgos bei autoritetai iš Lietuvos sustiprins kiekvieno dalyvio žinias apie lyderystę ir kiekvieną įkvėps kurti pokyčius ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje“, – idėja suvienyti pasaulio lietuvius konferencijos metu dalijosi PLK vadovas Dovaldas Kušlikis.

Kaip teigia PLK organizatoriai, šiuo metu į konferenciją yra užsiregistravusios 37 Pasaulio lietuvių bendruomenės.

Registruoti savo bendruomenę ir nemokamai drauge su ja stebėti 2 dienų pasaulinio lygio pranešėjų konferenciją, galima atlikus registraciją čia: https://bit.ly/3dz8pFS.

Taip pat skaitykite: