Lauko baldų įvairovė

Lauko baldų komplektas: medinis ar plastikinis? sulankstomas ar stacionarus? Didelė sofa ar kelios kėdės? O gal staliukas, įmontuotas tarp dviejų krėslų? Renkantis lauko baldus gali kilti daugybė klausimų, todėl šiame straipsnyje pabandysime apžvelgti skirtingų tipų baldus, kad jūs galėtumėte nuspręsti, kokie būtent jums tinka labiausiai.

Natūralaus medžio baldai

Šie baldai, be abejo, atrodys dailiai kiekvienoje terasoje ar balkone, bus malonu juos liesti, jie neįkais taip stipriai nuo saulės kaip, pavyzdžiui, metaliniai baldai. Tačiau tai, kas natūralu – reikalauja daugiau priežiūros. Baldus kasmet reikės alyvuoti arba šveisti ir dažyti. Taip pat reikėtų pagalvoti, ar turėsite kur juos laikyti per žiemą, nes natūralaus medžio baldai palikti lauke visais metų laikais greičiau nubluks ir pradės irti. Taip pat šie baldai ilgiau jums tarnaus, jei jūsų terasa ar balkonas turi stogelį ar dalines sienas, t. y. baldai bus apsaugoti nuo tiesioginės saulės spindulių ir kritulių.

Minkšti lauko baldai

lauko baldaiNors sėdėti lauke taip pat minkštai kaip ir savo namų svetainėje yra tikras malonumas, tačiau ar pagalvojote, ką darysite su pagalvėlėmis, kai lauke nebūsite? Tai ypač aktualu tiems, kas gyvena mažame būste. Prieš įsigydami tokius baldus (nesvarbu, ar medinius, metalinius ar plastikinius) pagalvokite, ar turėsite kur laikyti pagalvėlės, kai lauke lyja. Galbūt ieškodami lauko baldų iškart įsigykite ir sandarų suolą-daiktadėžę, kuris leis pagalvėlės sandėliuoti tiesiog jūsų balkone ar terasoje.

Sulankstomi lauko baldai

Sulankstomi baldai yra puikus sprendimas tiems, kas neturi itin daug vietos. Šiuos baldus paprasta sandėliuoti, jie neužima daug vietos. Taip pat yra puiku turėti keletą papildomų sulankstomų kėdžių, kurias galite ištraukti tik atvykus svečiams, o kitais vakarais mėgautis erdvesne terasa išsiskleidę tik tiek kėdžių, kiek reikia jūsų šeimai. Tiesa, prieš įsigyjant tokius baldus reikėtų turėti omeny, kad jie nėra tokie stabilūs kaip nesulankstomi baldai, taip pat juos atidžiau reiktų rinktis tiems, kas turi mažų vaikų, nes nuo sulankstomų kėdžių lengviau nukristi ar jas netyčia sulenkti.

Nestandartiniai sprendimai

Jei turite erdvią terasą ir pakankamai vietos pagalvėlėms ir patiems baldams sandėliuoti, galite drąsiai įsigyti visą baldų komplektą. Baldai derės tarpusavyje, užteks vietos susėsti ar net ir prigulti visai šeimynai. Tačiau jei vietos turite nedaug, vertėtų paieškoti nestandartinių sprendimų. Patogus variantas dviems galėtų būti sujungti foteliai su staleliu viduryje – šis baldas tiks ir romantiškai vakarienei, ir filmų vakarui lauke, o vietos teužims kaip nedidelė dvivietė sofutė. Didelis pliusas – kad tokio tipo baldai dažniausiai turi ir galimybę juos uždengti įmontuotu užlaidu, taigi vakarui pasibaigus nereikės nešti į vidų pagalvėlių. Jei terasoje mėgstate pusryčiauti, jums gali patikti sulankstomų kėdžių ir dekoratyvinės sienelės su atlenkiamu staliuku komplektas. Sienelė suteiks privatumo, o kai staliuko nenaudosite – galėsite jį užlenkti, kad padaugėtų vietos terasoje ar jūsų balkone.

Įvairiausių baldų pasirinkimas tikrai didelis, todėl prieš pirkdami apsvarstykite, kas geriausiai atitiks jūsų poreikius. O kad įsigydami baldų komplektą, kuris jums tarnaus ne vienus metus, neišleistumėte krūvos pinigų, pasidomėkite, kokios „Ermitažas“ akcijos šiuo metu yra taikomos ar raskite geriausius pasiūlymus „raskAkcija.lt“ portale.

Taip pat skaitykite: