,

Nemokami pietūs senjorams Kaune: prisidėti gali kiekvienas

kibi čibi

Kaune, šalia „Aklųjų“ sankryžos, praėjusiais metais įsikūrė šeimos užkandinė „Kibi Čibi“, spėjusi užkariauti kauniečių ir miesto svečių širdis. Daliaus Barišausko su žmona Karolina įkurtas verslas vos per metus gavo du apdovanojimus už pilietines ir socialines iniciatyvas Kaune.

Pirminė verslo idėja – kokybė už priimtiną kainą

Kaip teigia „Kibi Čibi“ įkūrėjas D. Barišauskas, pati pirminė verslo idėja ir buvo – suteikti galimybę žmonėms pavalgyti greitai, kokybiškai, skaniai ir už nedidelę kainą.

„Lietuvoje yra tikrai daug žmonių, kurie negali sau leisti picos už 10 eurų ar nueiti į brangų restoraną. Todėl mes norėjome, kad kainos būtų nuo 1 iki 2 eurų. Norėjome, kad paprastas žmogus galėtų ateiti ir nebrangiai suvalgyti šviežią, o ne kokį pašildytą vakarykštį kibiną ar čebureką. Mūsų asortimentas nėra didelis, bet visada šviežias“, – sako Dalius.

kibi čibi

Dalius Barišauskas

Kokybę virtuvėje kuria Daliaus mama Laimutė, kuri pati sukasi virtuvėje ir užtikrina sunkiai nukonkuruojamą „mamos skonį“. Kaip teigia K. Barišauskienė, pas juos užsukdavo nemažai senjorų, kuriems net ir nedidelė produkcijos kaina pasirodydavo kai kada per didelė. Taip pat verslininkai atkreipė dėmesį, kad daugeliui jų buvo daug svarbiau pabendrauti, pasikalbėti, o ne kažką įsigyti.

kibi čibi

Karolina Barišauskienė ir Dalius Barišauskas. Foto – Darius Janutis

„Esame įsikūrę tokiame rajone, kuriame garbingo amžiaus senjorų tikrai labai daug. Su vyru pastebėjome, kad užėję senjorai retai kada prisėda pasivaišinti, nedrįsta, o kai kuriems atrodo, kad ir taip nedidelės kainos yra gana didelės. Norisi pavaišinti kiekvieną, bet supranti, kad jei tai darysi, pats greitai turėsi užsidaryti. Taip gimė idėja suteikti galimybę savo klientams prisidėti prie senjorų laisvalaikio, kad senjorai galėtų mėgautis ne tik pietumis, bet ir galimybe išeiti iš namų“, – pasakoja K. Barišauskienė, kuri tvirtina, kad pagrindinis šios akcijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į pagyvenusių žmonių vienatvę ir norą bendrauti.

Akcija „Padovanok senjorui pietus“ pavergė visuomenės širdis

pietūs senjoramsKaip pasakoja „Kibi Čibi“ įkūrėjai, akcija „Padovanok senjorui pietus“ sulaukė didžiulio visuomenės palaikymo. Nors verslininkai buvo nusprendę, kad akcija truks tik vasarą, net ir šiandien kiekvienas, užsukęs į „Kibi Čibi“, gali nupirkti už 3 eurus pietus senjorui, o gautą čekį pakabinti ant lentos. Atėjęs senjoras į kavinukę nusikabina čekį ir prie baro jį išmaino į pietus.

Iki šios dienos akcijos „Padovanok senjorui pietus“ metu yra padovanota daugiau nei tūkstantis penki šimtai pietų.
Be nemokamų pietų senjorams, prie „Kibi Čibi“ idėjos – sukurti turiningesnį laisvalaikį senjorams, prisidėjo ir kitos Kauno organizacijos:

• „Gražinkime Kauną“ gidų grupė, kurie beveik 200 senjorų pravedė nemokamas ekskursijas po Kauną, po kurių jie turėjo galimybę pasivaišinti „Kibi Čibi“;

• Spalio 1-ąją – senjorų dieną drauge su projektu „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ bendruomenių laboratorijos „Fluxus Labas“ ir „Žemuogių pievelės“ jaunosiomis menininkėmis bei garsiu Lietuvoje dailininku, tarptautinių plenerų ir simpoziumų dalyviu Raimundu Majausku dovanojo portretus senjorams;

• Per Kalėdas drauge su „Cozywood“ dovanojo medinius sveikinimus senjorams, o visai neseniai savo skanėstais prisidėjo prie projekto „60+ kine“.

2019 m. lapkričio mėnesį „Kibi Čibi“ kūrėjai „Verslo geno“ apdovanojimuose iš Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio gavo apdovanojimą už aktyvią iniciatyvą, kuriančią rūpinimosi senoliais kultūrą Lietuvoje, o šių metų sausio mėnesį „Nacionalinio atsakingo verslo apdovanojimuose 2019“ „Kibi Čibi“ buvo paskelbta metų bendruomeniškiausia įmone Lietuvoje mažų įmonių kategorijoje.

Prisidėti prie akcijos „Padovanok senjorui pietus“ gali kiekvienas, atvykęs į „Kibi Čibi“ , Taikos pr. 2, Kaunas, arba padaręs 3 eurų pavedimą senjoro pietums. Rekvizitai: UAB KAROLDA, sąskaitos Nr. LT497044060008300379. Pavedimo paskirtyje būtina nurodyti: „Pietūs senjorui.“

Taip pat skaitykite: