,

Implantologijos klinikų tinklo sėkmė: kartų tradicijos ir šiuolaikinis požiūris

Kaip ir visa šiuolaikinė medicina, odontologija sparčiai žengia į priekį. Prieš 30 metų doc. Juozo Jonaičio Kaune įkurta viena pirmųjų implantologijos klinikų išaugo į 7 klinikų tinklą Kaune, Šiauliuose, Mažeikiuose ir Utenoje. „Mūsų stiprybė – iš kartos į kartą perduodamos tradicijos, jaunosios kartos požiūris, įnešantis dar didesnį proveržį plėtrai, pagarba pacientams, patikrintos ir sėkmingai taikomos naujausios technologijos“, – įsitikinęs klinikų pradininkas J. Jonaitis.

Doc. J. Jonaitis daugiau nei 30 metų atsidavęs gydytojo odontologo implantologo praktikai. Docentas yra pamatinio dantų protezavimo vadovėlio autorius, rengia mokslo publikacijas, kuriose dalijasi patirtimi su kolegomis bei žinias perteikia studentams. Jis drauge su kolegomis Kauno klinikose įsteigė pirmąjį implantologijos skyrių. „Prieš tris dešimtmečius kuriant pirmąją kliniką neturėjau net minties apie jos plėtrą. Labiau svajojau apie butikinę kliniką, kurios atskaitos taškas būtų pagarba pacientui, profesionalus darbas ir proveržis odontologijos bei implantologijos srityse. Tačiau pacientai plūdo iš visos Lietuvos. Tad dėl jų patogumo ir noro padėti kuo daugiau žmonių, palaipsniui atidariau ir daugiau klinikų. Džiugu, kad į veiklą įsitraukė ir jaunoji karta. Šiuo metu jie yra klinikų vedliai į dar didesnį progresą, o aš imuosi itin sudėtingų gydymo planų sudarymų, konsultuoju bei perteikiu žinias kitiems gydytojams“, – sako J. Jonaitis.

implantologijos klinika

Andrius Jonaitis ir Imantas Vatėnas.

J. Jonaičio pėdomis pasekė ir sėkmingai į implantologijos klinikų veiklą įsiliejo jo sūnus Andrius Jonaitis. Ilgainiui į medikų gretas prisijungė ir šiauliečiai Leonardas Vatėnas su sūnumi Imantu. Ilgametę patirtį sukaupę odontologai šiuo metu yra įsteigę net 7 sėkmingai veikiančias implantologijos klinikas. Toks spartus tobulėjimo procesas vyksta dėl naujų technologijų, nuolatinių atradimų odontologinių medžiagų srityje, pačių gydytojų siekio tobulėti.

Štai Šiauliuose veikia net trys specializuotos klinikos, orientuotos į chirurgiją ir protezavimą, kanalų gydymą bei dantų tiesinimo centrą. Čia įsteigtas atskiras mokymų centras, į kurį tobulintis bei praktinių žinių įgyti plūsta odontologai iš viso pasaulio.

Šiuo metu J. ir A. Jonaičių bei L. Ir I. Vatėnų įsteigtose klinikose dirba apie 40 rezidentūrą baigusių odontologų.

„Mūsų specialistai vieni pirmųjų pasiūlė gydymą dantų implantais ir jau daugiau nei 15 metų sėkmingai atlieka implantaciją. Implantologijoje svarbiausias vaidmuo tenka paciento kauliniam audiniui, jo kiekybei ir kokybei. Stengiamės, kad šis, pacientui be galo svarbus audinys, būtų naudojamas optimaliai ir tausojamas viso gydymo metu. Galime pasiūlyti kelias implantų sistemas, atsižvelgiant į konkrečią klinikinę situaciją, paciento pageidavimus ir lūkesčius, paciento pasirinkimą ribojančius veiksnius, anatominius apribojimus“, – sako A. Jonaitis. Jis džiaugiasi, kad implantologijos klinikos, kuriose dirba profesionalūs, kvalifikuoti specialistai suteikia galimybę vėl džiaugtis šypsena ir sugrąžintomis kramtymo funkcijomis.

Klinikose taikomi pažangūs metodai, naudojamos aukštos kokybės medžiagos, kurios implantavimo procedūrą paverčia pažangiu sprendimu, siekiantiems atkurti natūralias dantų funkcijas.

Odontologijos procedūras į kitą lygmenį pastūmėjo, žinoma, ir taikomos pažangios technologijos. „Šiomis dienomis nuo skaitmeninių technologijų neatsiejama ne tik mūsų kasdienybė, bet ir medicina. Tad sėkmingai praktikoje naudojame du trimačius intraoralinius 3 shape skenerius. Po skenavimo trimatis vaizdas iš karto matomas kompiuterio ekrane. Kartu su pacientu analizuojama situacija, planuojamas gydymas: implantacija, dantų tiesinimas, estetika.

miesto klinikaSkaitmeniniais kanalais informacija akimirksniu perduodama dantų technikų laboratorijoms. Remiantis nuskenuotu vaizdu, skaitmeniniu būdu sumodeliuojamas protezas, o gautojo modelio skaitmeninis failas siunčiamas tiesiai į protezų frezavimo įrenginį. Kadangi šiuo atveju praleidžiami silikoninio atspaudo ir gipsinio modelio etapai, protezo gamybos laikas žymiai sutrumpėja. Pagaminti protezai yra itin tikslūs“, – naujausias taikomas technologijas pristato odontologas.

Aistė Noreikaitė

DAUGIAU INFORMACIJOS: www.implantologijosklinika.lt

Taip pat skaitykite: