Prezidento žmona D. Nausėdienė sureagavo į senjorų problemas

Prezidento žmona Diana Nausėdienė sureagavo į pastarosiomis dienomis kilusias diskusijas dėl vyresnių, rizikos grupei priklausančių žmonių galimą diskriminaciją.

„Kaip bendruomenė turime suprasti, kad negalime subrandinti demokratijos, nepasitikėdami šalia esančiais jos nariais ir visomis socialinėmis grupėmis. Segreguodami jas, žvelgdami į vyresniąją kartą tik kaip į rizikos veiksnį, susiduriame su pavojumi, kad, išstumdami iš aktyvesnio sąmoningo visuomeninio gyvenimo kelias kartas, pamiršime savo pačių žmoniškumo esmę ir ignoruosime svarbiausius visuomenės gyvybinius poreikius.

Vyriausieji jos nariai – kelios gyvenimo kartos, išminties mokytojos, vertos mūsų visų pagarbos, o šiuo momentu – mūsų išskirtinės atidos ir meilės. Juk tai mūsų tėvai ir seneliai, kuriems mes esame svarbiausi. Tai tie, kurie visada pirmiausia galvoja apie mus, jaunesnius. Tai tos kartos, kurios visą gyvenimą rūpinosi ir tebesirūpina mumis“, – sako D.Nausėdienė.

Taip pat D.Nausėdienė kreipiasi ir į jaunimą, kuris, jos žodžiais, gali suteikti vyresniam žmogui pagalbą.

Diana Nausėdienė

LR Prezidento kanceliarija, R. Dačkaus foto

„Gyvenimas yra vertybė. Jaunoji karta ypač aiškiai suvokia, koks svarbus yra visavertis asmens orumo, savojo „Aš“ užtikrinimas. Esu visiškai tikra, kad būtent jaunimas, kaip ir vidurinioji karta, o ir visų kartų viešojo sektoriaus darbuotojai, pareigūnai, bendrapiliečiai, esame progresyvūs ir brandūs. Mes pajėgūs, pastebėję mažiausią poreikį, suteikti bet kokią integracinę pagalbą senoliui viešojoje erdvėje.

Sukurkime kartu paprastą stebuklą – atsigręžkime į greta esantį žmogų ir savo elgesiu užtikrinkime jo orumą. Pažvelkime į žmones atidžiau, atviriau ir globokime vienas kitą su jautriu rūpesčiu bei meile. Jei pandemijos sąlygomis kiekvienas kasdien oriai bręsime su visuomene, brangindami kiekvienos kartos orumą, šis išbandymų metas taps tikrosios demokratijos laiku – mūsų visų laisvės garantu ir matu“, – sako prezidento G.Nausėdos žmona.

Primename, kad vienas po kito vyresnio amžiaus žmonės ima sukilti prieš ribojimus arba rekomendacijas, kurios taikomos jiems karantino metu.

Taip pat skaitykite: