Šiluva kviečia pagerbti Mergelę Mariją

Šiluva

Kas Tu esi, Dievo ir mūsų Motina? Gegužę Šiluvos šventovė ruošiasi paminėti ypatingai dėmesį skirdama Mergelės Marijos pažinimui.

Nuo balandžio 2-sios šventovė, pakvietusi maldai, užtariant Dievo Motinai ir motiniškam rūpesčiui konkrečia pagalba padėti labiausiai nukentėjusiems nuo pandemijos, dabar Šiluva kviečia artimiau susipažinti su Ja pačia – gražiausiais titulais per amžius žmonių tituluojamą ir Bažnyčios bei jos teologų ypatingai vertinamą kaip žmonijos išgelbėjimo bendradarbę. Tad kas Tu esi, Dievo ir mūsų Motina?..

Kiekvieną gegužės mėn. šeštadienį 20 val. vyks nuotolinių pokalbių apie Mariją ciklas, pavadintas „Mergelė Marija – Šviesos ir Vilties nešėja“. Vyks tiesioginės transliacijos internetu (Šiluvos, Katalikų medijų centro, Kauno dienos bei arkivyskupijos kanalais).

Pakviesti kalbėtojai – tai šią sritį tyrinėjantys, gerai išmanantys ir pasidalinti tuo mokantys vyskupai, kunigai, diakonai ir vienuolės bei pasauliečiai – padės gilintis į Mergelės Marijos gyvenimo slėpinį nuo Velykų iki Sekminių:

Gegužės 9 d. – ses. Agnietė Ivaškevičiūtė OSB, „Žemiškasis Motinos Marijos gyvenimas“

Gegužės 16 d. – vysk. dr. Algirdas Jurevičius, „Galingas Mergelės Marijos užtarimas“

Gegužės 23 d. – diak. dr. Benas Ulevičius, „Marija – Bažnyčios Motina“

Gegužės 30 d. – kun. dr. Arnoldas Valkauskas, „Marija – Šventosios Dvasios buveinė“

Gegužės 5 d. – 19 val. Kauno arkivyskupijos jaunimo centras kviečia į Kūrybos vakarą jungiantis su akcija „Šviesos žemėlapis“.

Gegužės 29 – 31 d. – Sekminių šventė Šiluvoje.

Kiekvieną vakarą 19 val. (sekmadieniais 12 val.) iš Šiluvos bazilikos vyksta tiesioginė šv. Mišių transliacija šventovės Facebook puslapyje.

Šv. Mišiose meldžiamasi už visus akcijos „Šviesos žemėlapis“ dalyvius ir šio projekto bendradarbius. Po šv. Mišių – gegužinės pamaldos, skirtos Mergelės Marijos garbei.

Daugiau informacijos apie renginius ir tiesioginių transliacijų kanalų nuorodos svetainėje www.siluva.lt arba Facebook paskyroje https://www.facebook.com/siluvos.sventove/.

Taip pat skaitykite: