Jubiliejinė knyga „15 metų drauge“

Gegužės viduryje Marijampolės kultūros centre turėjo būti didelis šurmulys Marijampolės Trečiojo amžiaus universiteto 15 metų veiklos jubiliejaus proga. Laukėme daug garbių svečių, bičiulių iš Lietuvos TAU, draugų iš kaimynių Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos bei draugų, kuriuos įgijome keliaudami po Estiją, Portugaliją bei Sakartvelą. Visų šventės svečių laukė malonus susitikimas, nuostabus koncertas bei šventinis akcentas – jubiliejinė TAU knyga apie paskutiniuosius penkerius TAU veiklos metus.

Nors dėl susiklosčiusios padėties ir netikėtos pandemijos šventė buvo atidėta, tačiau vienas šventinis akcentas jau mūsų rankose, tai – jubiliejinė TAU knyga!

Ši knyga jau trečioji TAU veiklos knyga, pati turiningiausia. Kiek darbo bei malonių prisiminimų į ją įdėta… Į knygą sugulė Marijampolės TAU įkūrėjos ir ilgametės vadovės Onos Sakalauskienės žodžiai, nuveiktais darbais, prisiminimais apie renginius bei lektorius pasidalino visų fakultetų dekanai bei kolektyvų vadovai, knygoje įamžinti lektorių atsiliepimai, o knygos pabaigoje pasidalinome akimirkomis iš studentų-senjorų mėgstamos veiklos – kelionių.

Dėkojame visiems, parėmusiems knygos leidybą: Marijampolės savivaldybės administracijai, UAB „Angelma“ vadovei A. Bižienei bei visam būriui TAU senjorų. Ačiū fakultetų dekanams, kolektyvų vadovams, dėstytojams už pateiktą medžiagą ir savanorišką darbą Universitete – tai didelis indėlis sklandžiai ir prasmingai veiklai.

Kol negalime knygos laikyti rankose, pasklaidykime jos skaitmeninius puslapius.

Tekstą parengė Aušrinė Česnulienė, Marijampolės TAU Neformaliojo suaugusiųjų mokymo koordinatorė