Lietuvoje – solo žygiai

Ieškant sprendimų, kaip per karantiną tęsti veiklą, darbų pėsčiųjų žygių organizatoriaus „TrenkTuro“ komandai netrūko, o ramybės ir vidinės motyvacijos kiekvienas jų ieškojo atskirai miško takeliuose. Tiesa, tai ir buvo pirmasis ženklas leidžiantis suprasti, kad žygiavimas vis dar galimas, tačiau jo konceptas – pakitęs.

Antrasis ženklas žygių organizatorius aplankė tuomet, kai iš žygeivių pradėjo gauti palaikančius laiškus, kurie karts nuo karto užsibaigdavo klausimu: „O gal galėtumėte parekomenduoti, kokį maršrutą ar įdomią lokaciją?“.

Tuomet aplankė antrasis supratimas, kad ieškodami naujų lokacijų žygiams, iš tikrųjų yra sukaupę nemažai maršrutų rekomendacijų. Taip palaipsniui kūrėsi idėja, kuri kartu tapo galimybe pasiekti tuos, kuriems įdomi individuali žygiavimo patirtis. Ir kaip sako jų puslapyje esantis šūkis: „Kiekvienas turi priežastį žygiuoti. Nesvarbu, kokia tavo.“

Tačiau negalvokite, kad Solo reiškia išskirtinai tik vieną žmogų. Solo reiškia į žygį pasiimti tik tą žmogų ar kompaniją, su kuria norisi dalintis šia unikalia patirtimi jums patogiu metu.

Vos tik paleidę šią naujieną organizatoriai suprato, kad poreikis pabėgti į gamtą iš tiesų buvo didelis. Jau per pirmą savaitę įvyko daugiau nei 300 registracijų ir Solo žygių datos bei laikai buvo išgraibstyti vienas po kito.

Šiuo metu daugiausiai maršrutų išsidėstę aplink Vilnių ir Kauną, tačiau „TrenkTuro“ planuose – visa Lietuva. O kadangi šio žygių organizatoriaus pavadinimas kilęs nuo teigiamos žodžio „trenktas“ reikšmės, todėl nenustebkite, jeigu kai kurie maršrutai taps didesniu iššūkiu, nes reikės eiti pelkių takais, kalvomis lipti aukštyn ir žemyn, o galbūt ir kirsti upę ne pačiu civilizuočiausiu tilteliu.

Taip pat skaitykite: