Nusiųskite atvirutę su padėka medikams!

Minint Medicinos darbuotojų dieną nacionalinė iniciatyva „Ačiū herojams“ kviečia visus prisijungti prie vienybės ir padėkos bangos – pasveikinti medicinos darbuotojus ir ištarti unikalų „Ačiū“ rašant specialius atvirlaiškius iniciatyvos svetainėje www.aciuherojams.lt.

Iniciatyvos autoriai kviečia paprastu, bet nuoširdžiu gestu padėkoti tiems, kurie šiandien rūpinasi mūsų ir mūsų artimųjų saugumu, priešakinėse linijose kovoja už mūsų gyvybes su grėsmingu ir nematomu priešu COVID-19.

Jau parašytuose pirmuose padėkos atvirlaiškiuose dažniausiai dėkojama už pasiaukojantį medicinos darbuotojų darbą gelbstint mūsų gyvybes, už geležinę kantrybę, už drąsą ir atsidavimą, už tai, kad jie kasdien rizikuoja savo sveikata.

60+„Padėkos skrieja ir už paprastus dalykus – už mediko šypseną sunkiu momentu, už palaikymą ir paguodą suteikiančius žodžius. Dėkodami medikams, žmonės nepamiršta ir kitų šių dienų herojų – policijos pareigūnų, šaulių, karštųjų linijų operatorių, parduotuvių darbuotojų kurjerių, savanorių, pedagogų, menininkų ir kitų, kurie šiandien mums padeda ir suteikia stiprybės“, – pastebi vienas iš iniciatyvos autorių, Vyriausybės kanceliarijos Lietuvos įvaizdžio grupės vadovas Marius Gurskas.

Prie Nacionalinės iniciatyvos prisijungė ir savo „Ačiū“ atvirukus parašė žinomi Lietuvos žmonės, šalies savivaldybių ir valstybinių institucijų atstovai.

„Šiuo sudėtingu ir įtemptu laikotarpiu jūs einate iš namų, kad mes būtume sveiki. Jūsų indėlis visada buvo ir yra nepakeičiamas. Ačiū jums už meilę žmogui. Mylim!“, – padėkos medicinos darbuotojams atvirlaiškyje parašė žinomas menininkas Algirdas Gataveckas.

Vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius „Ačiū“ atvirlaiškyje padėkojo visiems, kurie šiuo sudėtingu laiku užtikrina, kad valstybė nesustotų ir prisitaikytų. „Ačiū už darbą iš širdies vardan bendros mūsų visų ateities“, – rašė viceministras.

Prie iniciatyvos jungiasi ir šalies institucijos bei jų atstovai – Sveikatos apsaugos, Švietimo, mokslo ir sporto, Socialinės apsaugos ir darbo, Vidaus reikalų, Finansų ministerijos, taip pat ir šalies savivaldybės.

Prisijungti prie sveikinimų ir padėkų medicinos darbuotojams galima užsukus į svetainę www.aciuherojams.lt.

Visi parašyti „Ačiū“ atvirlaiškiai bus matomi specialiai tam sukurtoje fotogalerijoje. Atvirlaiškiais galima pasidalyti socialiniame tinkle Facebook arba tiesiog juos išsisaugoti savo kompiuteryje.

„Ačiū“ – paprastas žodis, tačiau šiandien jis kaip niekad svarbus. Būkime stiprūs kartu!

Taip pat skaitykite: