Malda už tylius lyderius – per atstumą

Šeštadienį Vilniuje vykusio renginio „Malda už tylius lyderius“ dalyviai drauge su Bažnyčios atstovais meldėsi už medikus ir pasiuntė jiems linkėjimų bei laiminimų laviną pro savo automobilio langus.

Anot renginio organizatorių, renginyje dalyvavo daugiau nei 150 žmonių, kurie savo automobiliais atvyko pasimelsti į netradicinę Vilniaus vietą. Dar bent dešimt tūkstančių dalyvių renginį stebėjo tiesiogiai iš namų.

Renginį organizavusios Pasaulinės lyderystės konferencijos (PLK) vadovas Dovaldas Kušlikis teigia, kad mūsų visuomenėje yra daug nuostabių ir pasiaukojančių žmonių, kurie patys retai apie save kalba, todėl apie juos turi kalbėti kiti.

„Pasaulinės lyderystės konferencijos vienas iš tikslų yra atskleisti tylius, neformalius lyderius. Šiandieninis mūsų medikų nesavanaudiškas savo pareigos atlikimas būtent ir yra tokios lyderystės pavyzdys, kuria mes tikime ir apie kurią kalbame savo konferencijose“, – PLK vadovas Dovaldas Kušlikis.

Medicinos darbuotojų dienos proga – sveikinimai pro automobilio langą

Balandžio 27-ąją šalies medicinos darbuotojai minės savo profesinę šventę – Medicinos darbuotojų dieną. Šia gražia proga renginio organizatoriai drauge su savo partneriais projektu „Priešakinėse linijose“ pasiūlė atvykstantiems į renginį dalyviams ant balto popieriaus lapo užrašyti palinkėjimą medikams ir virtualiai jį pasiųsti medikams renginyje „Malda už tylius lyderius“.

„Pirmą kartą su vyru dalyvaujame tokio tipo renginyje. Jausmas labai geras. Atvykome čia tik dėl to, kad norėjome iš visos širdies padėkoti medicinos darbuotojams ir pasiųsti jiems žinutę, kad šioje nelengvoje kovoje su virusu mes esame su jais maldoje. Visa Lietuva už jus maldoje, nepamirškite to“, – kalbėjo net iš Kauno į bendrą maldą už medikus atvykusi renginio dalyvė Karolina.

Žmonės negailėjo įvairių sveikinimų bei gražių žodžių medikams, kuriuos užrašė ant popieriaus lapo ir juos demonstravo pro automobilio langus. Įamžinti šią gražią akciją, kuri renginio organizatorių buvo pavadinta „Linkėjimas medikui pro automobilio langą“ neatlygintinai įamžinti sutiko fotografė Rūta Rylaitė. Paties renginio akimirkas taip pat neatlygintinai įamžino fotografas Tomas Mareckas.

Lietuvos žmones susitelkti bendrai maldai už medikus bei kitus šių dienų kasdienybės lyderius, tyliai dirbančius priešakinėse linijose renginyje „Malda už tylius lyderius“ kvietė Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas, „Miesto bažnyčios“ pastorius Saulius Karosas ir kunigas Algirdas Toliatas.

Taip pat susirinkusieji turėjo galimybę išgirsti TV laidų vedėjo Bear Grylls pranešimą iš 2019 metų Pasaulinės lyderystės konferencijos bei muzikos grupės „Iš arčiau“ pasirodymą.

Rūtos Rylaitės nuotraukos