Kovo 24 diena sode, darže

Sėti porus daigams

Porai – universali, atspari šalčiui daržovė. Dabar tinkamas laikas sėti porų sėklas daigams, nes šią daržovę geriausiai sodinti daigais, sėjamais nuo vasario iki kovo mėn. pabaigos. Į pastovią sodinimo vietą daigai perkeliami antroje gegužės pusėje.

Sėti krapus šiltnamyje

Taip pat dabar tinkamas laikas ir šiltnamyje pasisėti krapų. Sėjama vos pasitraukus įšalui, išaugę daigeliai nedidelių šalnų nebijo. Krapams nereikia ypatingų sąlygų, bet jiems būtina drėgmė ir saulės šviesa.

Sėti raktažoles

Šiuo metu tinkamas laikas sėti pavasarines raktažoles. Raktažolės mėgsta drėgną substratą, ypač daug laistyti reikia intensyvaus augimo metu, bet liedami stenkitės nesušlapinti lapelių. Sudygę daigai laikomi šviesioje, bet apsaugotoje nuo tiesioginių saulės spindulių vietoje.

Aeruoti veją

Pavasaris – tinkamiausias metas vejai vėdinti: aeratoriumi padarykite įvairaus gylio durtines duobutes, taip pagerinsite oro, vandens ir trąšų patekimą prie vejos šaknų. Aeruoti taip pat galima ir vėlyvą vasarą, kai veja vis dar pajėgi atsigauti, suvešėti ir sustiprėti prieš žiemą.

Neutralizuoti rūgštų dirvožemį

Kovas – geras laikas neutralizuoti rūgščius dirvožemius kalkėmis. Aplink krūmus ir medžius kalkes berkite šakų vainiko pločio ruože. Nepamirškite, kad nevertėtų kalkių naudoti erikinių ir acidofilinių augalų augavietėse.

Taip pat tinka:

  • sėti pomidorus, salierus, svogūnus, porus, žiedinius kopūstus daigams
  • sėti ridikėlius, krapus, salotas, špinatus šiltnamyje

Paruošta pagal „Žalia stotelė“ informaciją

Taip pat skaitykite: