Kovo 22 d. darbai darže, sode

Nupjauti senus lapus ir stiebus

Nutirpus sniegui, verta sutvarkyti gėlyną, jei jame palikote nenupjautų daugiamečių gėlių stiebų ir lapų, nes juose kaupiasi ligų sukėlėjai ir kenkėjai.

Dezinfekuoti dirvožemį

Dezinfekuokite dirvožemį ir paruoškite jį artėjančiai sėjai. Tam rekomenduojame naudoti fungicidus, nes daigai itin jautrūs grybinėms ligoms.

Sėti salotas, špinatus šiltnamyje

Jei norite ankstyvo salotų ir špinatų derliaus, pats laikas šiltnamyje jų pasisėti. Nuo to, kokiomis sąlygomis dygsta sėklos, priklauso ir būsimas derlius. Geriausiai jos dygsta esant 8–15 laipsnių temperatūrai.

Sėti pomidorus daigams

Paskubėkite – tai tinkamiausias laikas sėti pomidorų sėklas daigams. Sėkloms sėti naudokite daigyklas ar durpinius puodelius . Pomidorams augti tinkamiausia temperatūra 22–24 °C. Į pastovią auginimo vietą sodinami tik kokybiški daigai – 30–35 cm aukščio, turi 7–8 lapus, be to, dirvos temperatūra ne žemesnė nei +15 °C.

Paruošti šiltnamį pavasario darbams

Pradėkite galvoti apie didesnius pavasario darbus ir pasiruoškite šiltnamį: sutvarkyti karkasą, orlaides, paviršių, jei reikia uždenkite naują polietileno plėvelę.

Apsaugoti daigus nuo grybinių ligų

Tinkamas laikas pasirūpinti daigų apsauga nuo grybinių ligų ir nupurkšti juos fungicidais. Verta atminti, kad grybinių ligų plitimui įtakos turi aukšta temperatūra, per drėgnas substratas, blogas drenažas daigyne, daigų užmirkimas, auginimas monokultūroje per tankiai pasėjus.

Taip pat tinka:

  • sėti pomidorus, salierus, svogūnus, porus, žiedinius kopūstus daigams
  • sėti ridikėlius, krapus, salotas, špinatus šiltnamyje

Paruošta pagal „Žalia stotelė“ informaciją

Taip pat skaitykite: