Gyvenimas nesustoja: Jelena Tulčina

Gydytoja kardiologė, natūralios medicinos pradininkė Lietuvoje ir medicinos centro įkūrėja Jelena Tulčina dalijasi savo mintimis ir patarimais apie užklupusią pandemiją ir pataria, kaip apsisaugoti nuo viruso.

Kaip pasikeitė Jūsų kasdienybė paskelbus karantiną?

Nujaučiau, kad taip bus, todėl priėmiau tą situaciją taip – reikia tai išgyventi. Šiuo laikotarpiu visiems pravartu pagalvoti, kodėl mums duota tokia situacija, ką kiekvienas galime padaryti gero, išnaudojant tą pertrauką, kurią mums duoda visata. Ką kiekvienas galime padaryti naudingo sau ir savo šeimai, nes yra dalykų, kurių nespėjame padaryti kai, jokių pertraukų neturime. Aš pati susikoncentravau į papildomą literatūrą, kurią man reikia perskaityti, tam, kad pasiruoščiau kokybiškiems live pokalbiams su žmonėmis socialiniuose tinkluose. Šiuo metu taip noriu perduoti jiems savo patirtį.

Jelena Tulčina

Jelena Tulčina

Ką patartumėte žmonėms šiuo laikotarpiu?

Žmonės labai greit pasiduoda panikai ir išsigąsta, kai negali kontroliuoti tam tikrų dalykų. Reikia ne drebėti, o žinoti taisykles, kurių reikia laikytis, kad išvengtume problemų, kurios gali būti dramatiškos mums visiems.
Rankų valymas ir higieninės priemonės yra būtinos ir labai svarbios, tačiau vien tai neapsaugos. Visos problemos atsiranda iš vidaus, tad svarbiausia švarinti vidų. Tai reikia skiepyti visiems žmonėms. Reikia stiprinti savo imuninę sistemą; tai galima padaryti neapkraunant jos stresu ir maistu, kuris netinka mūsų imuninei sistemai. Virusams nėra ką veikti tokiam kūne, kuris pasiruošęs, nes jame švara.

Kaip švarinti savo kūną?

Reikia suvokti, kad visos problemos atsiranda dėl pertekliaus. Dabar žmonės gyveno suvartodami per didelį kiekį maisto. Insultas, infarktas, vėžys, cukraligė – prabangos ligos. Virusas labiausiai kenkia žmonėms, kurie serga šiomis ligomis. Juk virusas vienus sunkiai susargdina, o kitų net nepaliečia. Kodėl taip yra? Nes vienų imuninė sistema yra stipresnė, o kitų – silpnesnė.

Svarbu valgyti saikingai, mažomis porcijomis – tiek, kiek telpa mūsų skrandyje, tai yra 300 ml arba 350 g maisto vienam kartui. Nevalgyti didelio kiekio gyvūninio baltymo – mėsos, taip pat saikingai arba geriau visai nevalgyti duonos, nes ten kviečiai ir rugiai, kurie labai sunkūs mūsų imuninei sistemai. Vengti pieno produktų, todėl kad juos vartojant žarnyne susidaro gleivės, taip užteršdamos storąjį žarnyną ir jo limfą, o tuomet prasideda uždegiminiai procesai tiek žarnyne, tiek bronchuose. Viso to pasekmės – kosulys, angina, kvėpavimo takų sudirgimai.

Ką rekomenduojate valgyti?

Kuo daugiau augalinio maisto. Galima valgyti vandenyje virtas kruopas, su druska ir aliejumi. Gyvulinio baltymo ne daugiau kaip 150 g į dieną ir tik su daržovėmis. Nei kruopos, nei bulvės ar duona prie mėsos netinka.

Taip pat svarbu gerti pakankamai vandens – bent du litrus į dieną. Tai būtinas kiekis, kurį reikia suvartoti. Jeigu žmogus tiek neišgers, jo kraujas bus nešvarus ir tirštas. Atsiradus kraujo ir limfos sąstoviui, inkstai blogai valo organizmą, Taip atsiranda palanki terpė kauptis toksinėms medžiagoms ir daugintis virusams, mikrobams ir bakterijoms.

Iveta Leščinskaitė

Taip pat skaitykite: