Kovo 20 d. darbai darže, sode

Tręšti vaismedžius

Tinkamas laikas tręšti vaismedžius po žiemos. Trąšas įterpkite į dirvą, aplink krūmus ir medžius tręškite šakų vainiko pločio ruožą.

Neutralizuoti rūgštų dirvožemį

Kovas – geras laikas neutralizuoti rūgščius dirvožemius kalkėmis. Aplink krūmus ir medžius kalkes berkite šakų vainiko pločio ruože. Nepamirškite, kad nevertėtų kalkių naudoti erikinių ir acidofilinių augalų augavietėse.

Sėti šalavijus

Metas sėti šalavijus. Į lauką daigai persodinami po šalnų. Šalavijai mėgsta saulėtą, nuo vėjo apsaugotą vietą, lengvą, nepertręštą, gana drėgną ir nerūgščią dirvą. Tinka įvairiems vienmečių gėlių gėlynams, lysvelėms, dideliems plotams, apvadams, balkonams apželdinti.

Sėti porus daigams

Porai – universali, atspari šalčiui daržovė. Dabar tinkamas laikas sėti porų sėklas daigams, nes šią daržovę geriausiai sodinti daigais, sėjamais nuo vasario iki kovo mėn. pabaigos. Į pastovią sodinimo vietą daigai perkeliami antroje gegužės pusėje.

Sėti petunijas

Petunijų sėklos smulkios, sėjamos į daigyklas arba durpines tabletes. Nei dražuotos, nei nedražuotos sėklos žeme neužžeriamos, tik lengvai įspaudžiamos į dirvą ar tabletę. Pasėtas sėklas rekomenduojama pridengti ir laikyti uždengtas, kol sudygs. Kartą per dieną pasėlį reikėtų atidengti, kad pasišalintų kondensatas.

Taip pat tinka:

  • sėti pomidorus, salierus, svogūnus, porus, baklažanus, žiedinius kopūstus daigams
  • sėti ridikėlius, krapus, salotas, špinatus šiltnamyje

Paruošta pagal „Žalia stotelė“ informaciją

Taip pat skaitykite: