Patiriantiems finansinius sunkumus

mokesčiai už dujas

Siekiant padėti įveikti kylančius iššūkius, karantino laikotarpiu su finansiniais sunkumais susiduriantiems gyventojams, o atskirais atvejais ir verslui, bus galima atidėti atsiskaitymus už elektros energiją ir dujas.

„Situacija yra ypatinga, reikalaujanti iš visų mūsų greitų ir lanksčių sprendimų, supratimo ir bendradarbiavimo. Solidarumas veikia tuomet, kai yra universalus ir kiek įmanoma visapusiškesnis. Džiaugiuosi, kad valstybės valdomos energetikos įmonės palaiko Energetikos ministerijos poziciją ir prisidės mažinant ekonominę įtampą bei sudarys galimybes visiems elektros ir dujų vartotojams, kurie patiria ar patirs finansinius iššūkius, atidėti mokėjimus“, – sako energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

„Suprantame situacijos sudėtingumą ir gyventojams kylančius iššūkius, todėl „Ignitis“ klientams karantino laikotarpiu suteiksime galimybę atidėti mokėjimus, o ypač sudėtingais atvejais, mokėjimus bus galima išdėstyti per ilgesnį laikotarpį“, – teigia „Ignitis grupės“ valdybos pirininkas ir generalinis direktorius Darius Maikštėnas.

„Ignitis“ lengvatines atsiskaitymo už paslaugas sąlygas taikys tiems klientams, kurie dėl karantino susidurs su finansiniais sunkumais.

Klientai galės atidėti visus mokėjimus už suvartotas gamtines dujas ir elektros energiją viso karantino laikotarpio metu ir, jeigu bus poreikis, dar papildomai vienam mėnesiui. Jeigu bus susikaupusius didelės sąskaitos už energiją, klientai galės išdėstyti įmokas pagal individualų grafiką laikotarpiui iki vienerių metų.

Visiems klientams, susiduriantiems su veiklos iššūkiais ir patiriantiems atsiskaitymų sunkumų, reikės individualiai susisiekti su „Ignitis“ klientų aptarnavimo specialistais ir informuoti apie šių lengvatinių sąlygų poreikį.

Verslo klientai dėl mokėjimų atidėjimo ar mokėjimų grafiko koregavimo galės kreiptis tais atvejais, kai dėl karantino jiems kyla pagrįsti tokių pakeitimų poreikiai. Dėl verslo klientų mokėjimų kiekvienu atveju bus sprendžiama individualiai.

Ekstremalios situacijos metu „Ignitis“ taip pat panaikino aptarnavimo mokesčius savitarnos sistemos klientams už visas e.ignitis.lt platformoje atliekamas įmokas.

Savivaldybėms rekomenduojama sudaryti galimybę atidėti arba išdėstyti per ilgesnį laikotarpį įmokas už komunalines paslaugas ir šilumos energiją.

Taip pat skaitykite: