,

Druskininkuose suksis „Sveikatos ratas“

Druskininkų gydykla2003 m. po renovacijos atidaryta Druskininkų gydykla nestovi vietoje, prisitaiko prie laikmečio iššūkių ir nuolat pasiūlo naujovių. Rekonstravus dalis vonių skyriaus, dabar čia siūlomas visiškai naujas, Lietuvoje dar nematytas kompleksas ir pristatoma unikali sveikatingumo programa, pavadinta „Sveikatos ratu“. Ją išmėginus, žingsnis po žingsnio galima susipažinti su geriausiomis Druskininkų kurorto gydomosiomis tradicijomis. Moderniai įrengta erdvė, kurioje, įsigijęs vieną 25 eurus kainuojantį bilietą, lankytojas gaus visą kompleksą paslaugų – nuo mankštos mineralinio vandens baseine iki purvo aplikacijos – jau priima lankytojus, kurie, išbandę, negaili gerų žodžių apie šią naujovę.

Kurorto tradicijų ir naujovių dermė

Druskininkų gydyklaKaip pasakojo UAB „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras AQUA“ priklausančios Druskininkų gydyklos vadovas Kęstutis Ramanauskas, sveikatinimo erdvė buvo įrenginėjama, pasisėmus patirties Vokietijos kurortuose. Ieškota geriausio spendimo, derinant senąsias kurorto tradicijas ir šiuolaikinius sprendimus, taikantis prie besikeičiančio lankytojų srauto. „Jeigu anksčiau žmonės atvykdavo į kurortą dviem savaitėms ir išmėgindavo visą gydomųjų procedūrų kursą, tai dabar dėl beprotiško gyvenimo tempo dažniausiai ištrūksta tik savaitgaliui – vienai ar dviem dienoms. Atvykę trumpam į kurortą stengiasi gauti maksimalų kiekį procedūrų. Pastebėjome, kad populiariausios tarp lankytojų purvo vonios ir purvo aplikacijos, klasikinis masažas, mineralinio vandens baseinas. Taigi šias procedūras nusprendėme „sutraukti“ į vieną vietą, kad atvykęs žmogus per 2,5 valandos išmėgintų viską, ką geriausio gali pasiūlyti 150 metų kurortinio gydymo tradiciją turintys Druskininkai. Tai – tarsi greita demonstracinė pagrindinių procedūrų versija, kad žmogus galėtų pajausti, kas yra natūralūs gamtiniai veiksniai ir kaip jie veikia“, – pasakojo K. Ramanauskas. „Beje, rekonstrukcijos metu atnaujintas ir vertikalių vonių procedūrų baseinas.“

Druskininkų gydyklaNuo šiol naujojoje Druskininkų gydyklos sveikatinimo erdvėje klientai gali išmėginti subalansuotą relaksacinę programa, į kurią įtraukta mankšta mineralinio vandens baseine, garinė, sausa ir druskų pirtys, kūno šveitimas, poilsis relaksaciniame šiltame mineralinio vandens baseinėlyje, purvo aplikacijos, gydomieji dušai ir, žinoma, šilti darbuotojų prisilietimai. Po visų procedūrų siūloma pasivaišinti ekologiška arbata ir pailsėti bei atsipalaiduoti stebint akvariume plaukiojančias žuveles bei grožintis gyvų augalų siena.

Druskininkų gydykla„Sveikatos rato“ trukmė – dvi su puse valandos, į naująjį kompleksą kas pusvalandį gali užsukti po 4 žmones. Čia jų laukia ne tik graži aplinka, bet ir savo darbą išmanantys profesionalūs Druskininkų gydyklos darbuotojai. „Pas mus dirba tik slaugytojos ir slaugytojų padėjėjos, turinčios licencijas ir išklausę papildomas kvalifikacijos kėlimo valandas. Kitaip ir būti negali – esame akredituota sveikatos priežiūros įstaiga“, – pasakojo K. Ramanauskas, ragindamas druskininkiečius pirmuosius išmėginti ir įvertinti naują paslaugą.

„Sveikatos ratas“ – kaip jis vyksta?

Druskininkų gydyklaTaigi, atėjęs į naująjį kompleksą, arbatinėje lankytojas gauna rankšluostį bei yra įleidžiamas į persirengimo zoną. Palikęs savo drabužius spintelėje ir persirengęs maudymosi kostiumu, lankytojas nukreipiamas į garinę pirtį. Šildamas pirtyje ir ja mėgaudamasis, laukia, kol kineziterapeutas pakvies į gydomąją mankštą arba vertikalią vonią mineralinio vandens 32-33 laipsnių temperatūros baseine. Baseine naudojamas tik natūralus mineralinis vanduo, išgaunamas iš 225 metrų gręžinio „Sveikata“, esančio gydyklos teritorijoje. Pasimankštinusiam lankytojui darbuotojai pasiūlo eiti į sausąją pirtį, kurios temperatūra siekia 90 laipsnių. Pasikaitinęs, atsipalaiduoja ant baltų gultų poilsiui skirtame mineralinio vandens baseine. Gydyklos darbuotojų pakviestas, baseiną iškeičia į gydomojo purvo aplikacijų procedūrą. Kiekvienam lankytojui yra skiriama beveik litras purvo, su kuriuo, jis pats išsitepęs savo nuogą kūną uždaroje patalpoje, turi pabūti 15 minučių. Nuplovęs purvą, lankytojas yra kviečiamas į gydomųjų dušų procedūras. Šarko, cirkuliacinis, kylantis dušai – visi trys atliekami po penketą minučių. Po dušų lankytojo laukia Himalajų druskos pirtis, kurioje palaikoma 45 laipsnių temperatūra. Poilsis joje prieš kūno šveitimą – būtinas! Pakviestas į kūno šveitimo procedūrą lankytojas renkasi iš keleto galimų šveitiklio variantų: medaus ir druskos mišinio, vynuogių su jūros druska arba alavijų su baltuoju moliu. Po šveitimo lankytojas gali eiti atsipalaiduoti antrame aukšte įrengtame poilsio kambaryje su pipirmėčių, beržų lapų ir dilgėlių arbatos puodeliu arba turi galimybę pasimėgauti klasikinio nugaros masažo procedūra, papildomai mokėdamas 14 eurų.

Druskininkų gydyklaIšmėginę „Sveikatos ratą“ ir susipažinę su gydyklos procedūrų pasiūla, lankytojai gali vėliau pasirinkti ir ilgesnį gydomųjų procedūrų kursą. „Druskininkų gydykla aptarnauja Druskininkų miesto svečius, bet kur besiilsintys žmonės gali ateiti ir išmėginti jų pasirinktas procedūras. Aišku, dabar visi domisi ir nori išbandyti „Sveikatos ratą“, o išbandžiusieji lieka patenkinti“, – sakė K. Ramanauskas.

„Atsipalaiduokite ir leiskite mums Jumis pasirūpinti“, – išmėginti naująjį „Sveikatos ratą“ kviečia Druskininkų gydykla.

Daugiau informacijos:

UAB „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras AQUA“ Druskininkų gydykla

Vilniaus al. 11, Druskininkai

Registratūra Tel.: +370 313 60508 Mob.: +370 697 08000

El.p. info@gydykla.lt

www.gydykla.lt

Taip pat skaitykite: