,

„Pasivaikščiojimas“ po karalių laikų Klaipėdą

Klaipėdos valstybinės kolegijos studentai miesto senjorus nukėlė į karališką uostamiesčio laikmetį, pakvietė pasivaikščioti senosiomis Klaipėdos gatvėmis. Virtuali ekskursija surengta Tarptautinės gido dienos proga.

Klaipėdos valstybinės kolegijos Turizmo verslą studijuojantys antrakursiai penktadienį lankėsi Klaipėdos miesto globos namuose gyvenančius senjorus. Studentai vedė teatralizuotą ekskursiją „Karališka Klaipėda“. Persirengę karaliene Luize ir karaliumi Frydrichu Vilhelmu II studentai priminė laikus, kai Klaipėda buvo tapusi Prūsijos sostine.

„Paprastai per ekskursijas kviečiame žmones iš namų. O šįkart atvirkščiai miestą atvežėme į jūsų namus“,– šmaikštavo Klaipėdos valstybinės kolegijos Verslo administravimo katedros lektorė profesionali gidė Agnė Abramovičienė

Vėliau senjorai turėjo galimybę išbandyti virtualios realybės akinius, kurie nukėlė į Klaipėdos, Kauno ir Nidos gatves. Užsidėjus šiuos akinius, sukuriama iliuzija, jog išties vaikštai gatvėmis, apžiūri įdomiausius statinius. Sunkiau judantiems žmonėms tai tampa bene vienintele galimybe išvysti niekada nematytas vietas.

„Mačiau Danės upę, ėjau per tiltą… Prieš tai net neatsimenu, kada buvau ekskursijoje. Dešimt metų? Ne, daugiau… Seniai nebevaikštau. Aišku, kad buvo įdomu. Kas gi dabar beliko, viskas, vežimėlis“, – atsiduso virtualios realybės akinius nusiėmusi 80 metų senjorė Augustina Šarpnickaitė.

Profesionali gidė A. Abramovičienė pasakojo, jog Tarptautinę gido dieną švęsti su miesto bendruomene jau tapo kolegijos tradicija. Šiemet ieškota galimybės įtraukti naujas socialines grupes, būtent todėl pasirinkti senjorai.

Pačių sumanytos ekskursijos Klaipėdos valstybinės kolegijos studentams yra galimybė pasimatuoti gido batus. Prieš keletą metų studentai pristatė ekskursiją ant ratų, kuomet jie lipo į miesto autobusus ir keleiviams pasakojo apie žymiausias maršruto vietas.

Šitaip savanoriaudami studentai gilina įgytas kompetencijas, ugdo gebėjimą bendrauti, pažindina miestiečius su turizmo inovacijomis. Gidų mokymo programa yra integruota į Klaipėdos valstybinės kolegijos Turizmo verslo programą. Sėkmingai pabaigę šią programą jaunuoliai įgyja gebėjimų dirbti gidais, kelionių agentais, laisvalaikio ir renginių organizatoriais, viešbučių administratoriais ar kurti nuosavą turizmo verslą.

Taip pat skaitykite: