Dantų implantai – saugūs, inovatyvūs ir ilgaamžiai

Dantų netekimas turi įtakos ne tik burnos sveikatai, bet ir bendrai organizmo būklei bei psichologinei gerovei – tampa sunkiau sukramtyti maistą, padaugėja odontologinių problemų, ima silpti visas organizmas, varžomasi šypsotis. Netekus dantų, keičiasi žmogaus išvaizda. Todėl implantacija – efektyvus ir saugus būdas atkurti darnią visų struktūrų veiklą ir susigrąžinti šypseną. Vis tik neretas pacientas suabejoja, ar tai saugi, beskausmė, efektyvi procedūra. CLINIC | DPC skuba nuraminti ir paneigti kelis vis dar vyraujančius mitus.

Mitas nr. 1 

Dantų implantai pagaminti iš kenksmingų, alergizuojančių medžiagų ir juos organizmas labai dažnai atmeta.

Šiuolaikiniai dantų implantai pagaminti iš kokybiškų medžiagų ir parenkami pagal individualias organizmo savybes ir paciento lūkesčius. Pacientams, kurie yra linkę į alergijas, serga lėtinėmis ligomis ir kurių organizmas implantus atmeta, puiki alternatyva yra naujosios kartos saugūs, ilgaamžiai ir inovatyvūs cirkonio implantai. Šie implantai tinkami ir sergantiesiems onkologinėmis ligomis.

Mitas nr. 2

clinic dpcDantų protezavimas ant implantų – ilga ir varginanti procedūra, po kurios reikia kelioms dienoms nutraukti darbinę veiklą.

Dėl skausmo nerimauti neverta – implantuojant naudojama vietinė nejautra, o esant sudėtingesnei procedūrai, patiriant baimę, gali būti taikoma sedacija – medikamentų sukeltas lengvas sąmonės nuraminimas, padedantis maksimaliai atsipalaiduoti ar net lengvai užsnūsti. Šiuolaikinė odontologija leidžia kuo įmanoma labiau sutrumpinti procedūros laiką – vidutiniškai vieno implanto įsriegimas trunka apie 30 minučių. Įprastai pojūčiai po implantacijos būna lengvesni nei po danties šalinimo, o pooperacinio laikotarpio trukmė priklauso nuo konkretaus organizmo savybių ir implantavimo apimties. Neretai pacientai jau kitą dieną sėkmingai tęsia darbinę veiklą. CLINIC | DPC džiaugiasi galėdama pasiūlyti ir vienmomentę implantaciją – tai implantacijos procedūra, vykstanti to paties vizito metu iš karto po danties pašalinimo ir netekimo. Taip taupomas paciento laikas ir tausojama jo sveikata.

Mitas nr. 3

Kol implantas tinkamai priauga, tenka kankintis be dantų.

Jums pageidaujant, jau iškart po operacijos bus dedami laikini dantų protezai, kuriuos dažniausiai galima tvirtinti ant įsriegto implanto. Jei taikoma „visi ant keturių“ gydymo metodika, visi vieno žandikaulio dantys yra atkuriami 4 implantais, o ant jų kitą dieną po operacijos yra tvirtinami laikinieji dantys, kurie atrodo ir funkcionuoja kaip tikri. Tikrai ilgam neliksite be dantų! Be to, puikus sprendimas yra ir jau anksčiau minėta vienmomentė implantacija. Šios procedūros metu į ką tik pašalinto danties šaknies vietą sriegiamas implantas ir ant jo iš karto tvirtinamas laikinas dantis. Laikino danties išvaizda nesiskiria nuo nuolatinio – gražiai atrodo, o po kelių mėnesių laikinasis dantis pakeičiamas nuolatiniu. Implantas paprastai įsriegiamas per 30 min., bendra procedūros trukmė priklauso nuo individualaus atvejo sudėtingumo. Po šios procedūros pacientui išduodamas implanto pasas, kuris patvirtina implantui suteikiamą garantiją.

Mitas nr. 4

Implantų reikia tiek, kiek prarasta dantų.

Visai nebūtinai! Šiuolaikinė odontologija siūlo bent kelis implantavimo būdus su mažesniu implantų skaičiumi. CLINIC | DPC siūlo šias gydymo metodikas: „visi ant keturių“ ir „visi ant trijų“. „Visi ant keturių“ gydymo metodika yra atliekama su švedų gamintojų „Nobel Biocare“ implantais ir skirta daugumą ar visus dantis praradusiems žmonėms, kuriems iki šiol buvo tradiciškai siūlomi išimamieji protezai. Ši metodika dažnai padeda išvengti sudėtingų kaulo priauginimo procedūrų. „Visi ant trijų“ sistema skirta apatiniam žandikauliui, kurio dantims atkurti reikia vos 3 implantų, ant kurių ir tvirtinami nuolatiniai dantys.

dpcCLINIC | DPC klinikų gydytojai naudoja tik pačias pažangiausias technologijas, kokybiškiausias medžiagas ir efektyviausius implantavimo metodus. Klinikos įkūrėjas, gydytojas odontologas Simonas Bankauskas ir kiti CLINIC | DPC gydytojai nuolat tobulinasi, gilina savo žinias, domisi naujovėmis, dalinasi vertinga patirtimi tarpusavyje. Mums nuoširdžiai rūpi, kad pacientai džiaugtųsi naująja šypsena, todėl juos nuolat kviečiame į nemokamus seminarus apie implantaciją, kuriuose atskleidžiame visą dominančią informaciją ir išsklaidome abejones. Svarbu paminėti, jog visiems seminarų dalyviams gydytojo odontologo konsultacija – nemokama!

Linkime Jums kuo prasmingiausių, įsimintiniausių šypsenų istorijų.

Taip pat skaitykite: