„60+ Kine“ startavo!

Daugkartinė Lietuvos sportinės gimnastikos čempionė, aerobikos trenerė Joana Bartaškienė senjorams skirtame renginyje „60+ Kine“, kuris vyko kino centre „Cinamon“, tapo žinomos stilistės Viktorijos Šaulytės modeliu.

Juoda klasikine suknele pasipuošusi J. Bartaškienė beveik dviems šimtams susirinkusių senjorių demonstravo galimus naujus ir ryškesnius suknelės derinius, kuriuos parinko žinoma stilistė V. Šaulytė.

Scenoje grakščiai pozuodama J. Bartaškienė ragino garbingo amžiaus ponias džiaugtis gyvenimu, daugiau judėti ir nebijoti pasipuošti ryškesniais drabužių deriniais.

Viktorija Šaulytė

Viktorija Šaulytė ir Joana Bartaškienė. Dovydo Beržinio nuotr.

„Mūsų amžiuje dietų nereikia. Mums reikia judėti ir bendrauti. Jeigu mes įtraukiame pilvuką ir šis neišlenda iš krūtinės – mes idealios. Mano senatvė dar iki keliukų nepriėjo“, – aukščiau kelių pasipuošusią suknelę rodė ir su šypsena kalbėjo J. Bartaškienė.

„Drabužis ar suknelė turi atspindėti jūsų charakterį. Tai tarsi maža vizitinė kortelė žmogui, kuris jūsų nepažįsta. Tačiau nereikia turėti daug drabužių, tereikia mokėti jį derinti su tam tikrais aksesuarais – skrybėlaite, skarele, švarkeliu, kaklo papuošalu. Mylima suknelė – kaip mylimas žmogus – tu jos nekeiti, tiesiog myli ir tiek. Net neabejoju, kad kiekviena moteris turi pačią mylimiausią suknelę“, – kalbėjo V. Šaulytė.

Taip pat renginio metu senjorai turėjo galimybę išgirsti vienos iš „Gaja namai“ kūrėjos, emocijų paleidimų trenerės Aušros Bružienės pranešimą „Savęs priėmimas – tikroji meilės sau išraiška“.

Senjorams skirtą renginį vainikavo prieš 150 metų parašyto romano „Mažosios moterys“ ekranizacija.

„Šis filmas pasirinktas neatsitiktinai. Jame kalbama apie tas pačias vertybes, kurios buvo aktualios tiek prieš 150 metų, kuomet buvo parašytas romanas, tiek yra aktualios ir dabar. Mes visi norime pritarimo, palaikymo ir supratimo, norime įprasminti save kasdienybėje, toliau kalbame apie lygias teises ir galimybes, esame neabejingi grožiui, draugystei, meilei – keičiasi kontekstas, bet ne pati esmė“, – teigė kino centro „Cinamon“ vadovė Asta Norvilienė.

Kaip teigia kita šio renginio organizatorių – nemokamo žurnalo senjorams „60+“ vadovė Laura Balčiūtė, renginys susilaukė didžiulio pasisekimo ir senjorų susidomėjimo visoje Lietuvoje.

„Visa komanda be galo džiūgauja sulaukusi tokio didelio senjorų susidomėjimo. Kad visi norintys galėtų atvykti į renginį, pabendrauti ir pažiūrėti filmą, turėjome rezervuoti didesnę salę, kurioje taip pat liko vos keletas laisvų vietų. Planuojame, kad tokie išskirtiniai kino seansai senjorams vyks kas du mėnesius skirtinguose Lietuvos miestuose ir juos aplankyti galės kuo daugiau senjorų“ , – teigė renginio organizatorė.

„60+ Kine“ renginys pritraukė beveik du šimtus senjorų iš visos Lietuvos. Tarp svečių buvo ir poetė, politikė bei visuomenės veikėja Dalia Teišerskytė, gerai žinoma politikė ir visuomenės veikėja Vida Marija Čigriejienė, legendiniai šokių treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos ir kiti.

Galerijoje – Dovydo Beržinio nuotraukos