Mobilus telefonas senjorui

telefono baterija

Išmanieji ir mobilieji telefonai siūlo daugybę įdomių funkcijų, be kurių daugelis mūsų jau neįsivaizduoja jų veikimo. Tačiau visai kita situacija gali būti vyresnio amžiaus žmonių atvejais. Dažniausiai senjorai iš telefono tikisi visų pirma, o neretai ir tik – galimybės bendrauti su artimaisiais. Svarbiausias telefono senjorui bruožas turėtų būti naudojimo paprastumas. Varlė.lt telefonų specialistai pastebi, kad nors vis dažniau senjorai įsigyja arba jiems renkamasi jutiklinius išmaniuosius, vis dar šioje amžiaus grupėje populiariausiu sprendimu išlieka mygtukiniai mobilieji telefonai. Varlė.lt specialistai surinko patarimus, kurie padės protingai išsirinkti mobilųjį telefoną senjorui.

Pagrindinis klausimas: išmanusis ar mygtukinis telefonas senjorui?

Iš tikrųjų tai pirmas ir esminis klausimas, į kurį reikėtų atsakyti renkantis telefoną senjorui. Mygtukinis telefonas skirtas daugiausiai skambinimui, nors jis taip pat leidžia siųsti tekstinius ir vaizdo pranešimus ar žaisti paprastus, gamintojo numatytus žaidimus. Išmanusis telefonas siūlo daug platesnes nei tik skambinimas ar SMS žinutės galimybės. Jeigu senjoras moka naudotis internetu – be abejonės išmanusis bus patrauklesnis variantas nei mygtukinis telefonas.

Ką privalo turėti senjorui skirtas telefonas?

  • Didelius įskaitomus mygtukus
  • SOS mygtuką
  • Įskaitomą ekraną
  • Ilgai veikiančią bateriją
  • Žibintuvėlį ir radiją
  • Garsiai skambantį garsiakalbį
  • Bluetooth jungiamumą ir microSD kortelių skaitytuvą.

Dideli, įskaitomi mygtukai

Labai dažnai vyresnio amžiaus žmonės jau turi regėjimo problemų, todėl senjorams skirtas telefonas būtinai turėtų būti aprūpintas dideliais ir lengvai įskaitomais mygtukais. Tokia telefono konstrukcija leis patogiai naudotis įrenginiu, lengvai įvesti numerius ar SMS žinučių tekstą.

SOS mygtukas

Varle.lt specialistai siūlo atkreipti dėmesį į telefonus, kurie yra aprūpinti specialiu SOS mygtuku. Paspaudus tokį mygtuką telefonas gali iškart paskambinti SOS mygtukui priskirtam numeriui arba išsiųsti jam konkrečią SMS žinutę, pvz. su pagalbos prašymu. Kitas papildomas, dažnai montuojamas telefonuose senjorams mygtukas yra skirtas mygtukų užraktui. Reikėtų pažymėti, kad tai taip pat yra praktiškas sprendimas.

Įskaitomas ekranas

Mygtukai ir ekranas turi didžiausią įtaką naudojimosi patogumui. Renkantis telefoną senjorui, rekomenduojama pasidomėti ne tik jo dydžiu, bet taip pat ir tuo ar jis ryškus ir užtikrina gerą įskaitomumą. Pasak Varlė.lt specialistų, ekranas turėtų pasižymėti dideliu kontrastu, tačiau ir nevarginti akių. Jeigu svarstote įsigyti kiek pažangesnį išmanųjį telefoną su turtingesne programine įranga, pasidomėkite ar jo sąsaja bus pakankamai paprasta tam, kad jūsų senelis ar senelė galėtų lengvai naudotis įrenginiu.

Ilgai veikianti baterija ir įkrovimo stovas

Ilgai veikianti baterija apskritai yra kiekvieno įrenginio privalumas ir telefonas senjorui čia nėra išimtis. Renkantis telefoną senjorui, vertėtų atkreipti dėmesį ne tik į integruotos baterijos talpą, bet taip pat į gamintojo deklaruojamą pokalbių laiką. Kuo jis ilgesnis, tuo rečiau reikės įkrauti telefoną. Šiame kontekste labai įdomiu sprendimu yra įkrovimo stovas. Jame įdėtas telefonas yra visada kraunamas ir tuo pačiu visada paruoštas naudojimui. Ko gero vyresnio amžiaus žmogui tai bus praktiškesnis ir patrauklesnis variantas nei nuolatinis telefono prijungimas prie įkroviklio. Be to, susiformavęs įgūdis dėti telefoną į stovą suteiks garantiją, kad įrenginys visada bus toje pačioje vietoje, todėl jam suskambus nereikės pulti į paniką ieškant, kur šįkart numestas.

Integruotas žibintuvėlis ir radijas

Nors standartiniai telefonai senjorams ir nepasižymi įdomiomis funkcijomis, kai kurie modeliai gali pasigirti integruotu žibintuvėliu. Ir tai tikrai naudingas elementas, kuris gali praversti pavyzdžiui, dingus elektros energijai tamsiuoju paros metu. Tačiau svarbu, kad tą žibintuvėlį telefone būtų galima lengvai įjungti, todėl rekomenduojama rinktis tokius telefonų modelius, kurie turi specialų žibintuvėlio mygtuką. Radijo funkcija telefone taip pat turėtų nudžiuginti senjorą.

Solidus garsiakalbis

Turbūt dažnas atvejis, kad vyresnio amžiaus žmonės turi problemų su klausa. Kokį telefoną rinktis, kad nereikėtų rėkti į ragelį, kad jus išgirstų? Telefonas senjorui turėtų pasižymėti solidžiu garsiakalbiu, kuris užtikrintų aiškius garsus. Pravers ir garsiakalbio (laisvų rankų įrangos) režimas, kuris kalbantis telefonu leis atlikti kokį nors kitą darbą.

Bluetooth jungiamumas ir microSD kortelių skaitytuvas

Šiuo metu microSD atminties kortelių lizdai yra tokie populiarūs, kad gamintojas jais aprūpinta ir senjorams skirtus telefonus. Tai leidžia greitai padidinti vidinės atminties talpą ir turėti telefone daugiau muzikos ar nuotraukų. Belaidis Bluetooth jungiamumas leis greitai persiųsti duomenis, todėl be problemų į močiutės ar senelio telefoną persiųsite norimus failus.

Taip pat skaitykite: