Baltos metalinės žiurkės metai

žiurkės metai

2019-ieji – kiaulės metai – metų estafetėje užleidžia karaliauti žiurkę. Pagal kinų horoskopą 2020-ieji metai pavadinti baltos metalinės žiurkės metais. Žiurkė yra pirmasis kinų horoskopo gyvūnas, pasižymintis nepaprasta intuicija ir intelektu.

Daugeliui žmonių žiurkės kelia neigiamus jausmus. Dažniausiai žmonės jas laiko kenkėjomis, tad šąlant orams pagrindinis jų rūpestis – kaip apsaugoti namus nuo graužikų antplūdžių.

Tačiau tai – ypatingas gyvūnas, be kurio egzistavimo žmonija nebūtų tiek daug pasiekusi daugelyje gyvenimo sričių. Pilkosios žiurkės, iš kurių vėliau buvo išveista laboratorinių žiurkių rūšis, buvo pirmieji žinduoliai, kuriuos žmogus prijaukino moksliniams tyrinėjimams.

Lietuvos zoologijos sode gyvenančios laboratorinės žiurkės nėra eksponuojamos, tačiau aplankę zoologijos sodą, ekspozicijoje galite išvysti kitus graužikų būrio atstovus, tokius kaip degu, šinšilą, jūrų kiaulytę ar patagoninę marą.

Žiurkės turi puikiai išvystytą uoslę ir klausą. Kadangi jų akys yra galvos šonuose, jos turi platų akiplotį. Jos pasižymi kruopštumu, puikia atmintimi, galinčia užfiksuoti smulkiausias detales, yra kupinos energijos. Tai labai prieraišus gyvūnas, greitai pamilstantis žmogų, tad ir kinų horoskopuose žiurkės yra meilės ir dėmesio simbolis.

Atsižvelgiant į visas puikias savybes, kuriomis pasižymi šie maži padarėliai, artėjančiais 2020-aisiais metais reikia būti tolerantiškiems vieni kitiems, gerbti ne tik žmones, bet ir mus supančią aplinką. Šis ateinančių metų simbolis padės tiems, kurie tikslų sieks sąžiningais būdais, bus darbštūs ir padės aplinkiniams.

Taip pat skaitykite: