Į senjorų centrą – kaip į šventę!

Daugelis vyresnio amžiaus žmonių senatvėje jaučiasi vieniši. Slegiami keturių sienų, rūpesčių, o dažnai ir sveikatos problemų, jie praranda gyvenimo džiaugsmą. Ką daryti, kad gyvenimo ruduo neapkarstų? Ar kasdienybė vis dar gali būti kaip šventė?

Senjorų dienos centro „Keturlapis dobilas“ nuotr.

Senjorų dienos centro „Keturlapis dobilas“ lankytoja Marytė (73m.) sako, kad būtent taip nutiko jai – senatvėje ji vėl atrado gyvenimo prasmę: „Po asmeninių skaudžių patirčių buvau užsidariusi lyg kevale – mintyse buvo tik namų rūpesčiai ir ligos. Nors mane ir supo artimieji, dukra bei anūkai, tačiau vis tiek jaučiausi vieniša, kažko gyvenime trūko. Dabar suprantu – veiklos, bendraminčių“,- dalinasi patirtimi senjorė.

Lygiai prieš metus Marytė perskaitė skelbimą, kad Kaune duris atvėrė senjorų dienos centras „Dobilas“. Kvietime senjorai buvo skatinami prisijungti prie dienos centro lankytojų gretų ir taip sumažinti vienišumo jausmą, užsiimti įvairia veikla. Marytė nusprendė pabandyti ir šiandien be galo džiaugiasi tokiu savo spendimu: „Nuėjau ten viena, o dabar visi ten besilankantys esame kaip viena didelė šeima. Labai glaudžiai susibendravome, labai pasiilgstame vieni kitų, bendraujame ir už centro ribų. Mus jungia ne tik panašus amžius, bet ir panašios patirtys, išgyvenimai. Net ir nuomonės bei pažiūros vienodos, tiesiog visi jaučiamės lyg likimo draugai“,- džiaugiasi senolė.

Pašnekovė taip pat negaili gražių žodžių dienos centro vadovei Dianai ir giria ją už begalinį atsidavimą darbui, daugybę idėjų: „Šiemet net du kartus dalyvavome stovyklose, įvairiose ekskursijose. Susitikimuose deklamuojame, piešiame, skaitome, dainuojame. Sulaukiame ir žymių žmonių, kurie dovanoja mums šventinius renginius, susitikimus. Veiklos be galo daug ir įvairios. O ir mes jaučiamės lyg eitume į šventę – ieškome kaip pasipuošti, pasidažyti.“

Senjorų dienos centro „Keturlapis dobilas“ nuotr.

Centro lankytoja susitikimus su kitais senjorais prilygina psichologo terapijai. Girdėdami kitų panašias patirtis, dalindamiesi skausmu bei palaikydami vienas kitą, senjorai supranta, kad jie ne vieni: „Žinoma, galima pasiguosti vaikams, tačiau tai ne tas pats. Mes čia jaučiame bendrystę, didžiulį pozityvą. Tik čia supratau, kad ne man vienai taip sunku, kad ir kiti turi ką papasakoti. Kai matai kaip kiti susitvarko, tai ir pats suimi save į rankas. Senjorai, jei esate neabejingi gerumui, linksmumui, tai būtinai apsilankykite!“,- ragina Marytė.

VŠĮ Senjorų dienos centras „Keturlapis Dobilas“ kviečia visus senjorus prisijungti prie dienos centro lankytojų gretų ir taip sumažinti vienišumo jausmą, atrasti naujų draugų ir naujų veiklų. Centrą rasite Girstupio g. 9, Kaune. Tel. (8-610) 77227.

Daugiau apie šį senjorų dienos centrą: https://www.60plius.lt/2019/05/15/vienatvei-ne/

Taip pat skaitykite: