Prezidento prioritetas – senjorai

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį spaudos konferencijoje apžvelgė per beveik šimtą dienų nuo inauguracijos įgyvendintas iniciatyvas, įvykusius užsienio vizitus ir būsimųjų darbų prioritetus.

Prezidentas Nausėda

LR Prezidento kanceliarija, R. Dačkaus foto

„Esu ir ketinu išlikti aktyviu Lietuvos vidaus ir užsienio politikos srityse. O savo pirmųjų dienų prioritetais laikiau Prezidentūros atvėrimą visuomenei ir duotą pažadą mažinti socialinę atskirtį, visų pirma pasirūpinant itin mažas pajamas gaunančiais senjorais“, – teigė Prezidentas Gitanas Nausėda.

Šalies vadovo teigimu, solidarumas yra tai, kas jungia mus į vieną visuomenę, į vieną valstybę ir dėl ko šita valstybė gali gyvuoti, klestėti ir toliau augti. Gerovė – ne tik eurai ar procentai. Gerovė yra bendrabūvio jausmas, pagarba vienas kitam, mėginimas rasti sprendimus, kurie reikalauja kompromiso ir abipusės pagarbos.

Atsiverdama visuomenei Prezidentūra surengė kelias dešimtis susitikimų su visuomenės grupėmis, kuriuose buvo aptariamos įvairios Prezidento iniciatyvos ir rengiami siūlymai. Prezidentūra taip pat surengė Regionų forumą, du Kultūros forumus, Prezidentūros erdvėse nuolat vyksta įvairias visuomenes grupes suburiantys renginiai.

Aptardamas pirmuosius darbus užsienio politikos srityje Prezidentas akcentavo sėkmingai užmegztus ryšius su kaimyninėmis valstybėmis: Lenkija, Latvija ir Estija, taip pat tarptautinėmis organizacijomis. Aktyvi ekonominė diplomatija leido didinti Lietuvos patrauklumą investicijoms.

Kalbėdamas apie būsimųjų darbų prioritetus Prezidentas įvardijo viešųjų pirkimų sistemos skaidrinimo iniciatyvas, Nacionalinio susitarimo dėl švietimo proceso moderavimą ir tolesnį socialinės atskirties mažinimą.

Taip pat skaitykite: