Dėmesys vairuojantiems senjorams

automobilis

Minint Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną Lietuvos policija ypatingą dėmesį skirs vairuojantiems senjorams. Visoje šalyje spalio 1-2 d. keliuose dirbantys policijos patruliai geranoriškai atkreips dėmesį į vyresnio amžiaus vairuotojus ir bendraus su jais saugumo klausimais, kvies nemokamai pasivaišinti kava.

„Senjorai yra svarbi ir nuolat auganti, aktyvi šalies gyventojų amžiaus grupė. Spalio 1-ąją, Policijos, Angelų Sargų dienos išvakarėse, norime skatinti senjorus dalintis savo patirtimi, rūpintis savo ir aplinkinių sveikata bei saugumui. Pareigūnai bendraus ir patars jiems eismo saugumo, sukčiavimo bei apiplėšimų prevencijos klausimais“, – sako Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėja Ramūnas Matonis.

Policijos atstovas atkreipia dėmesį, kad vyresnio amžiaus vairuotojai nepelnytai laikomi ypač rizikinga, daug eismo įvykių sukeliančia grupe. Policijos duomenimis, šiemet eismo įvykių kaltininkais pripažinti tik 5 proc. vairuotojų, kurių amžius daugiau kaip 70 metų.

Prie policijos akcijos senjorams šiemet jungiasi ir vienas didžiausių šalies degalinių tinklų „Circle K“, dovanodamas vyresnio amžiaus vairuotojams galimybę nemokamai išgerti kavos bei pasivaišinti bandele.

„Siekiame prisidėti prie didesnio eismo saugumo ir diegti įprotį vairuotojams neskubėti, suteikti sau laiko atsikvėpti ir pailsėti, kad budrumas kelyje nenusloptų. Suprasdami, kad vienas pagrindinių senjorų poreikių yra dėmesys, kartu su policija norime padaryti jiems mažą šventę. Spalio 1 d. dieną minima ir Tarptautinė kavos diena, todėl vaišiname senjorus šviežiais kepiniais ir puodeliu karšto gėrimo“, – teigia degalinių tinklo direktorius Skirmantas Mačiukas.

Statistikos departamentas skaičiuoja, kad šių metų pradžioje Lietuvoje gyveno daugiau kaip 552 tūkst. gyventojų, vyresnių nei 65 metai.

Taip pat skaitykite: