Kokių Jums ledų?

Šoninė, burokėliai ir jūros dumbliai yra tik keletas neįprastų skonių, kuriais išradingi Lietuvos kulinarai pagardina ledus. Nacionalinė turizmo skatinimo „Keliauk Lietuvoje“, tęsdama GASTROliavimo po Lietuvą gido tradiciją, pristato interaktyvų vietų, kuriose galima paragauti keisčiausių lietuvių pamėgto deserto variacijų, žemėlapį.

„Kurdami ledų žemėlapį, maloniai nustebome, kiek įdomių skonių siūlo ne tik Vilniaus, bet ir Birštono, Telšių, Rokiškio bei kitų miestų bei miestelių virtuvės.

Juk dažnai būtent neįprastas patyrimas, kuriuo gali tapti ir avokado ar šaltibarščių skonio ledai, paskatina atrasti naujas vietas,“ – pasakoja „Keliauk Lietuvoje“ produktų ir rinkodaros vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė. – Tikimės, kad ledų žemėlapis pasitarnaus ne vienam smaližiui. Rugsėjis nusimato šiltas, tad siūlome ledų sezoną „uždaryti“ neįprastai.“

Ledų iššūkiui pasirengę skaitytojai su ledų žemėlapiu gali susipažinti pagrindinėje šalies turizmo internetinėje svetainėje. Žemėlapį galite rasti ČIA.

ledu zemelapis

Beje, atnaujintas GASTROliavimo po Lietuvą gidas pasipildė tokiais patiekalais kaip garšvų sklindžiai su ančių kiaušiniais..

Vietinis turizmas Lietuvoje ir toliau muša rekordus. Pirmąjį šių metų pusmetį po šalį su bent viena nakvyne keliavo 919 tūkst. gyventojų. Jų skaičius, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu išaugo net 13,23 proc.

Vietiniai turistai sudaro daugiau negu pusę visos šalies turizmo rinkos – 55,2 proc. Maistui kelionės metu vietiniai turistai skiria daugiau nei trečdalį savo išlaidų.

ledai

Taip pat skaitykite: