Apkūnių žmonių aprangos klaidos

Požiūris į apkūnius žmones mados pasaulyje keičiasi, o didelių dydžių nešiotojai dabar gali rasti išties stilingų ir išskirtinių drabužių. Tačiau stilistė Roberta Kučinskaitė sako vis dar pastebinti stambesnės figūros žmonių, kurie rinkdamiesi aprangą daro elementarias klaidas.

Požiūris keičiasi

Nors tikriausiai nereikėtų koreguoti savo kūno formų pagal kiekvieną mados posūkį, kartais galima tiesiog sulaukti savo figūros šlovės valandos.

Pavyzdžiui, dar visai neseniai buvo įprasta slėpti plačius klubus, tačiau dabar tai laikoma dideliu privalumu. Be to, supratime apie madą, atrodo, vyksta ir kur kas esmingesni pokyčiai. Tarkim, jau kurį laiką populiarios plius dydžio manekenės tampa tikromis socialinių tinklų žvaigždėmis.

Natūralu, kad ir dizaineriai skiria daugiau dėmesio stambesnių figūrų savininkams ir pasiūlo išties stilingų bei išskirtinių drabužių ir jiems. Vis tik nemažai apkūnesnių žmonių, vis dar renkasi mažesnio dydžio drabužius, nei jiems tiktų.

Reikia rinktis savo dydžius

Stilistė Roberta Kučinskaitė akcentuoja, kad pasirinkti savo dydžio drabužius yra labai svarbu. „Gan dažnai gatvėje matau atvejus kai moterys pasirenka netinkamo dydžio rūbus. Reikėtų į tai atkreipti į dėmesį ir rinktis sau tinkančius drabužius. Tai leis moteriai atrodyti estetiškai ir tvarkingai, kas ir yra svarbiausia“, – pataria R.Kučinskaitė.

Ji pataria, kad esant apvalesnių formų, svarbu atkreipti dėmesį į savo figūros tipą.

„Obuolio figūros tipą turinčios moterys dažniausiai turi apkūnesnes rankas, krūtinę, pilvuką, bet laibas ir labai gražias kojas. Todėl rekomenduočiau atidengti kojas, o viršutinę kūno dalį šiek tiek paslėpti. Kriaušės figūros tipo moterims nieko slėpti turbūt jau ir nereikėtų, nes platesni klubai dabar laikomi privalumu“, – teigia stilistė.

Situacija per daugiau kaip dešimtmetį smarkiai pasikeitė

13 metų didelių dydžių drabužių versle besisukanti Elmyra Albrechtaitė taip pat akcentuoja, kad dabar apkūnūs žmonės tikrai turi iš ko rinktis.

„Labai dažnai į didelių dydžių parduotuvę užsukusios lieknos moterys gailisi ir sako, kodėl mums nėra tokių gražių, madingų ir išskirtinių drabužių modelių“, – pasakoja ji.

Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ prekiaujanti moteris teigia, kad parduotuvę tada atidarė, nes situacija anuomet buvo kitokia. Pati nešiojo didelių dydžių drabužius, o jų rasti buvo sudėtinga. „Tuo metu buvo juntamas ypatingai didelis tokių drabužių trūkumas. Tad norėjosi pasiūlyti puošnesnės, įdomesnės ir kokybiškos aprangos“, – prisimena parduotuvės įkūrėja.

Pasak E.Albrechtaitės, vyrams išsirinkti šiek tiek lengviau, o moterims prisitaikyti drabužį prie savo figūros dažnai gana sudėtinga – didelių dydžių drabužių nešiotojai turi nestandartines figūras.

Jiems taip pat yra labai svarbus patogumas. Pasak pašnekovės parduotuvės klientai yra reiklūs ir ypatingą dėmesį skiria drabužių kokybei ir medžiagoms.

Taip pat skaitykite: