5 stilistės Viktorijos Šiaulytės patarimai vasarai

Viktorija Šiaulytė

Monikos Remeikytės nuotrauka

Vasara – metas, kai norisi rengtis lengviau, šviesiau ir ryškiau. Stilius neturi metų laikų, jis yra širdyje. Tačiau kiekvieną sezoną galime pamilti vis kitą naują spalvą ar audinį tam, kad gyventi būtų įdomiau ir smagiau. Nesvarbu, ar Jums yra 25-eri, ar 65-eri – vasara juk tokia pati kiekvienam!

Audiniai

Senjorams siūlau rinktis plonesnius, lengvai krintančius audinius, kurie leis geriau jaustis tiek mieste, tiek prie jūros. Šią vasarą ypač suspindėjo linas – tai yra patogu, gražu ir autentiška. Lininiai sijonai, suknelės ar palaidinės yra lengvai derinamos ir galbūt jau apsigyvenusios Jūsų spintoje prieš kurį laiką, tačiau nenaudojamos, todėl siūlyčiau nebijoti peržiūrėti tai, ką turite. Vasarą moterims rekomenduoju rinktis lengvas, ilgesnes sukneles, asimetrinių formų sijonus, laisvas palaidines, taip pat kimono ar kardiganus, kuriuos galbūt net pačios esate nusinėrusios.

Spalvos

Tinkami visi rudi, dramblio kaulo, smėlio, pasteliniai atspalviai, itin gražu dėvėti baltos spalvos drabužius. Siūlyčiau atkreipti dėmesį į tai, kad vasarą norisi šviesumo, todėl juodus bei pilkus drabužius trumpam „išleiskite atostogų”, o šią vasarą pabandykite vieną kitą naują spalvą. Tai gali būti tik akcentas, pavyzdžiui, skarelė.

Grožis amžiaus neturiRaštai

Žirniukai, taškeliai bei dryželiai – nesenstantys raštai. Tikrai nereikia pirkti kažko naujo, manau, kad savo spintoje moterys gali atrasti taškuotą suknelę ar skarelę, o vyrai dryžuotus marškinius, kuriuos jau turi net kelerius metus, tačiau buvo pamiršę. Svarbiausia yra gerai peržiūrėti savo spintą ir atrasti seniai dėvėtus drabužius, prikelti juos naujam gyvenimui ir pasidžiaugti, nes kartais užtenka tik vieno naujo akcento!

Akcentai

Prisiminkite tai, kas jau buvo pamiršta. Pavyzdžiui, perlus, kurie, manau, guli beveik kiekvienos senjorės papuošalų dėžutėje. Šią vasarą jie ypač madingi. Visai nesvarbu, ar jie tikri, ar ne, bet atrodys gražiai ir stilingai prie kiekvieno vasariško derinio. Nepamirškite sagių, segtukų ar akinių nuo saulės – šie akcentai visada papildo ir pagyvina įvaizdį.

Vyrams

Vyrams šią vasarą lininiai ar kiti lengvi marškiniai bus tikrai stilingas ir patogus pasirinkimas. Taip pat ir liemenės, pavyzdžiui, su trumpų rankovių marškinėliais – tai neįpareigos, bet tiks ir į pasivaikščiojimą, ir į susitikimą. Nepamirškite diržo – jis ne tik reikalingas kelnėms ar šortams, bet yra puiki detalė.

Dažnai užmirštame, ką turime savo spintoje, tad reikia tik ją susitvarkyti, o tuomet atrasime daug nuostabių drabužių su dar nuostabesniais prisiminimais. Mada greitai keičiasi ir gaudyti jos nereikia – kiekvienam linkiu pasidžiaugti jos įvairumu!

Taip pat skaitykite: