Senjorų klubas „Polėkis“

Viešoji biblioteka didelį dėmesį skiria vyresnio amžiaus skaitytojų grupei. Čia vyksta įvairūs mokymai, susitikimai, popietės, tiesioginių transliacijų peržiūros ir kiti renginiai, kurie skatina senjorų aktyvumą, stiprina bendruomenės ir bibliotekos bendradarbiavimą, populiarina bibliotekos paslaugas, mažina socialinę atskirtį. Garbaus amžiaus žmonės yra aktyvūs bibliotekos renginių lankytojai.

2017 m. spalio mėnesio susitikime, skirtame Tarptautinei pagyvenusių žmonių dienai, buvo nutarta susiburti į klubą. Lapkričio 10 d. renginio „Mano įdomiausia kelionė“ metu ir įkurtas senjorų klubas „Polėkis“.

Susitikimo temai „Mano įdomiausia kelionė“ reikėjo pasiruošti – iš mobiliųjų telefonų kopijuoti nuotraukas, jas įkelti į laikmenas, o paskui demonstruoti išmaniajame ekrane.

2017 m. pabaigoje senjorai susitiko palydėti senuosius metus, prisiminti, kokie jie buvo, pasidalinti įsimintinomis akimirkomis ir kažką pasižadėti sau. „Įsimintina praėjusių metų diena“ vertė apžvelgti praėjusius metus ir prisiminti, ką jie atnešė, kuo buvo įsimintini.

Senjorų klubas aktyviai veikė ir visus 2018 metus. Bendroms veikloms nariai rinkose 14 kartų. Vyko teminiai susitikimai, popietės, muzikos vakarai, organizuota kelionė į Anykščius. Vidutiniškai viename susibūrime dalyvavo 28 senjorai.

Senjorai susirinko palydėti ir 2018 metus, prisiminti, kokie jie buvo, ką atnešė, kuo buvo įsimintini. Taip pat bendrai planavome ateinančių metų veiklas. Kadangi klubo narių 2018 m. buvo per 60, nuspręsta skirstytis pagal pomėgius. Senjorai buriasi į mėgstančių fotografuoti, megzti, politikuoti, kurti ir kitas grupes.

Klubas atviras visiems bendruomenės senjorams ir bibliotekos lankytojams.

Klubo veiklos tikslai:

  • suburti bendruomenės senjorus,
  • sudaryti erdvę kurti ir dalintis patirtimi, žiniomis ir gebėjimais,
  • suteikti jiems galimybę aktyviai, įdomiai ir prasmingai praleisti laiką,
  • mažinti vienišumą, uždarumą, atskirtį nuo visuomenės.

Klubo veikla naudinga ir mokantis tarpusavio bendravimo – visi jo dalyviai bando sutarti vieni su kitais, derintis, suprasti kitokią nuomonę nedidelėje senjorų bendruomenėje. Klubo veiklos formos įvairios: klubo narių susibūrimai veiklos iniciatyvų, susitikimų bei darbų svarstymui ir organizavimui; kūrybos vakarai, edukaciniai užsiėmimai, parodos bei kiti renginiai; senjorų poilsio ir užimtumo organizavimas.

Klubo narių susitikimai vyksta kartą per mėnesį, o grupių susitikimai dar dažniau.

2019 m. sausio-gegužės mėnesiais klubo nariai į įvairius susibūrimus rinkosi jau 26 kartus.

Jonavos viešosios bibliotekos senjorų klubas „Polėkis“ norėtų bendrauti su kitais Lietuvos senjorų klubais, dalintis patirtimi, rengti bendrus renginius, išvykas.

Klubas atviras visiems bendruomenės senjorams ir bibliotekos lankytojams.

Susitikimo vieta: Jonavos viešoji biblioteka, Žeimių g. 9, Jonava

tel. 8 (349) 61594

Facebook grupė: https://www.facebook.com/groups/307069706616766/

Vadovė – Regina Lukoševičienė

Kodėl senjorų klubas įkurtas bibliotekoje?

  • Todėl, kad biblioteka – atvira ir draugiška visoms amžiaus grupėms;
  • Todėl, kad atvėręs bibliotekos duris, skaitytojas čia gali turiningai ir įdomiai praleisti visą dieną;
  • Todėl, kad Jonavos viešojoje bibliotekoje lankytojai gali jaustis kaip namuose ir užsiimti mėgstama veikla.