,

Senjorų orientavimosi varžybose laimėjo draugystė

VDU Botanikos sodo parke ir oranžerijoje varžėsi senjorai – Pasaulinės sveikatos dienos proga jiems buvo suorganizuotos orientavimosi varžybos.

Į senjorų orientavimosi varžybas VDU Botanikos sode galėjo registruotis pavieniai asmenys ir grupės. Per valandą senjorai turėjo įveikti 15 užduočių. Dvi komandas sudarę dalyviai ieškojo žetonų prie užduočių lapuose nurodytų pastatų, augalų ir įvairių objektų. Žetonai buvo paslėpti šalia Aukštosios Fredos dvaro, prie įėjimo į Aukštosios Fredos dvaro paviljoną, prie vabzdžių viešbučio, savo 60 metų jubiliejaus proga pražydusios tikrosios metasekvojos, skulptūrų „Planeta X“ ir „Orangutanas su jaunikliu“ bei kt.

„Tokios varžybos VDU Botanikos sode organizuojamos pirmą kartą. Iki šiol vykdavo šeimų, vaikų turnyrai, ekskursijos. Tačiau manome, kad Pasaulinės sveikatos dienos proga senjorams ir jų šeimų nariams skirta atrakcija būtų ir įdomi, ir vertinga. Sodas jau ima spalvintis žiedais, oras šyla – norisi daugiau laiko praleisti gamtoje. Labai gerai, kai šis noras yra suderinamas su žinių įgijimu, galimybe aktyviai ir turiningai praleisti laiką“, – apie senjorų orientavimosi varžybas sakė VDU Botanikos sodo Paslaugų ir edukacijos skyriaus vadovė Kristina Mulevičienė.

Šias senjorų orientavimosi varžybas organizavo VDU Botanikos sode atliekanti praktiką Kolpingo kolegijos trečio kurso studentė. Draugystė nugalėjo – apdovanoti visi dalyviai vieno mėnesio abonementais lankytis VDU Botanikos sode.

Taip pat skaitykite: