ŠVENTINIS STILIUS: žaiskite įvaizdžiu

Artėjant šventiniam laikotarpiui, daugelis nejučia ima galvoti ne tik apie tai, kuo bus puošiamos eglutės ar kokiais patiekalais bus stebinami brangūs žmonės, bet ir apie įvaizdžio idėjas. Juk norisi ne tik papuošti žaliaskarę, bet ir patiems atrodyti kitaip: galbūt ryškiau, galbūt šventiškiau ar tiesiog išskirtiniau, nei atrodome kiekvieną dieną. Todėl šį kartą pakalbinome stilistę Viktoriją Šaulytę ir pateikėme jai kelis klausimus būtent apie šventinį stilių: kuo puoštis, į ką atkreipti dėmesį, kad per gražiausias metų šventes atrodytumėte ne tik dailiai, bet ir jaustumėmės patogiai bei jaukiai.

Artėja Kalėdų bei Naujųjų metų laikotarpis. Šventinis įvaizdis: koks jis, Jūsų nuomone, turėtų būti?

Šventės mums dažniausiai siejasi su blizgučiais, fejerverkais ir fanfaromis. Tačiau kartais geram įvaizdžiui to visai nereikia! Užtenka pažaisti su detalėmis: masyvesniais aksesuarais, beretėmis ar skarelėmis. Detalės puikiai sukuria arba papildo visumą. Šventiniam įvaizdžiui sukurti puikiai tinka ne tik suknelės, prie kurių ne viena esame tiesiog įpratusios, bet ir švarkai, marškiniai ar net megztiniai.

Ką rekomenduotumėte šių metų šventėms toms, kurios planuoja papildyti savo garderobą?

Siūlyčiau pagalvoti apie švarką, marškinius, o gal net naują palaidinę. Tokius drabužius vėliau kuo puikiausiai priderinsite prie jau turimų. Švarkas derės ne tik su klasikinėmis kelnėmis, bet ir su džinsais. Marškiniai galės „nugulti“ ir po megztiniu, o su nauja palaidine galėsite keliauti dar į ne vieną šventę.

Ką šventėms rekomenduotumėte toms moterims, kurios nuspręs neišlaidauti ir įsigyti tik vieną ar keletą šventinio garderobo akcentų?

Siūlau atkreipti dėmesį į detales, kurios gali pakeisti net ir keletą kartų vilkėtą drabužių derinį. Jau buvau užsiminusi, kad šiemet itin mylimos beretės. Nepamirškite ir skarelių, kurios puikiai tinka tiek prie marškinių, tiek ir prie palaidinių. Savo įvaizdį puikiai pagyvinti  galite įvairiausiais aksesuarais: kaklo papuošalais, auskarais ar dirželiais. Iš tiesų net ir akiniai gali tapti kuo puikiausiu aksesuaru!

Kokios yra pačios madingiausios artėjančio šventinio sezono spalvos?

Visos spalvos yra madingos, ypač  tos, kurios yra Jūsų mylimos ir jums tinka. Mes kiekviena jaučiame, su kurios spalvos drabužiais mums gera, kuri leidžia jaustis smagiai ir patogiai. Neverta svarstyti ar vaikytis spalvų madų. Visos madingiausios spalvos jau yra jūsų širdyje!

Šventinis laikotarpis daugeliui neatsiejamas nuo įvairių susibūrimų. Ką patartumėte apsirengti einant į kavinę ar teatrą, norint atrodyti dailiai, bet jaustis patogiai.

Nereikia stengtis savęs įsprausti į nepatogius ar itin šventiškus drabužius. Puikiai tiktų palaidinė ir sijonas bei aksesuarai. Taip pat dailiai atrodytų palaidinė ir džinsai arba marškiniai su megztuku, priderinti prie klasikinių kelnių. Svarbiausias aspektas – kaip jūs jaučiatės su tuo drabužiu.

Ką patartumėte makiažo tema? Ar šventinis makiažas turėtų išsiskirti ar vis dėlto patartumėte likti prie klasikos?

Mano nuomone, makiažas taip pat yra svarbus. Senjorėms siūlyčiau daugiau dėmesio skirti lūpoms. Dažniausiai užtenka ryškesnių lūpų dažų, kurie dera prie įvaizdžio, ir daugiau nieko nebereikia. Šventiniu laikotarpiu galite išbandyti sodresnes spalvas, kurios puikiai paryškins jūsų veido bruožus.

Kokias šventinio makiažo ar stiliaus klaidas pastebite daž­niausiai?

Klaida yra nieko nemėginti. Jei norite ryškių spalvų – pirmyn! Nereikia savęs riboti. Amžius visiškai nesvarbus – žaidimą su drabužiais bei įvaizdžiu gali žaisti visi.

Nepamirškime ir vyrų. Kokių stiliaus patarimų turėtumėte jiems?

Vyrams šventiniu laikotarpiu siūlau pagalvoti apie megztinius. Jiems taip pat labai rekomenduoju sluoksniavimo taisyklę: ant nebe naujų, bet itin mylimų marškinių drąsiai vilkitės naują megztinį. Ir tegul marškiniai išlenda bei matosi! Galima pagalvoti ir apie detales – varlytes ar kaklaraiščius.

Šį kartą pristatote du drabužių derinius. Gal galite pakomentuoti šį savo pasirinkimą?

Abu deriniai yra neįpareigojantys, o drabužiai – lengvai derinami tarpusavyje. Derinys su marškiniais bei megztiniu puikiai tinka jaukiems susitikimams, vakarienėms ar pasimatymams su draugėmis, o štai su švarkeliu galite drąsiai keliauti į teatrą, šventę bei vakarėlį. Visus drabužius galite keisti tarpusavyje – tai pats didžiausias pliusas: nesunkiai išgausite vis naujus derinius.

Ko, artėjant šventėms, norėtumėte palinkėti žurnalo skaitytojams?

Meilės sau bei nepamiršti, kad metai – tai ne rodiklis būti laimingiems!