DANTŲ PROTEZAVIMAS: su šypsena!

Dantų protezavimas – tikrai ne pati maloniausia procedūra tiek jaunam, tiek vyresnio amžiaus žmogui. Kad ir kaip nemalonu tai bebūtų, tenka pripažinti, kad ši procedūra daug kam palengvino gyvenimo kokybę ir atkūrė tinkamą dantų funkcionavimą.

Vienas populiariausių ir didžiausių odontologijos klinikų tinklų Lietuvoje yra CLINIC|DPC. Jų komandą jungia kur kas daugiau nei bendra profesija – tai ir aistra medicinos pasaulio naujovėms bei nesuvaldomas noras pirmauti ir matyti laimingas ir sveikas pacientų šypsenas. Gydytojai siūlo platų protezavimo paslaugų spektrą ir puikiai žino, kąip pagerinti kiekvieno žmogaus gyvenimo kokybę.

Tikime, kad daugelis turi per mažai informacijos apie dantų protezavimo procedūras, todėl trumpai supažindinsime su klinika ir protezavimo galimybėmis.

Trumpai papasakokite apie savo kliniką: kiek laiko jau gyvuojate, kokias paslaugas teikiate ir kur galima jus rasti?

2009 metais Kaune duris atvėrė pirmasis „Dantų priežiūros centras“ – CLINIC|DPC pirmtakas. Tuomet siekėme būti ne tik geriausi, bet ir patogiausi – komandos tikslas buvo pacientams suteikti visas įmanomas bendrosios ir šiuolaikinės odontologijos paslaugas vienoje vietoje. Šią viziją jau pranokome su kaupu. Šiandien 11 klinikų vienijantis CLINIC|DPC tinklas yra įsikūręs 10 Lietuvos miestų,  o 11-toji klinika savo tautiečius pasitinka Londone. Tokio kelio niekaip nebūtume nukeliavę be patenkintų pacientų rekomendacijų. Būtent jų šypsenos yra geriausia mūsų vizitinė kortelė.

Mūsų komanda teikia šias paslaugas: dantų implantacija, dantų protezavimas, dantų šaknų kanalų gydymas, dantų ir sąkandžio koregavimas, terapinis gydymas, burnos ir dantų chirurgija, vaikų dantų gydymas, profesionali burnos higiena, dantų balinimas ir kapos, veido kontūrų korekcija, rentgenologiniai tyrimai, anestezija.

Klinikas galite rasti: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Alytuje, Anykščiuose, Mažeikiuose, Raseiniuose, Jurbarke, Šiauliuose, Utenoje ir net Londone!

Kuo jūsų klinika yra išskirtinė? Gal teikiate inovatyvias paslaugas, kurias galima rasti tik pas jus?

Esame vienintelis tinklas Lietuvoje, apjungiantis 10 klinikų. Mes suteikiame pacientams galimybę gydytis per kelias klinikas ir gauti pilną, kokybišką aptarnavimą. Ir visai nesvabu, kurioje klinikoje pradėjome ar baigėme gydymą – bendradarbiaujame vieni su kitais, užtikrindami patogias sąlygas klientams. Be viso to, suteikiame garantijas. Norime, kad pacientai iš mūsų klinikų išeitų su sveikomis šypsenomis ir laimingi. Ar neturime išskirtinumų daugiau?

Kas sudaro jūsų specialistų komandą?

Gydytojai odontologai, endodontologas, ortodontai, chirurgai, vaikų terapeutai, anesteziologai, burnos higienistai.

Su kokiomis problemomis į jus dažniausiai kreipiasi vyresnio amžiaus žmonės – senjorai?

Pasitaiko daug įvairių atvejų, kuomet kreipiamasi dėl nutrupėjusių dantų, šaknų kanalo gydymo, chirurginių bėdų ar, tiesiog, dėl iš kažkur atsiradusio skausmo. Tačiau dažniausiai vyresnio amžiaus žmonės kreipiasi norėdami kokybiškai atstatyti kramtymo funkciją, atliekant implantacijos procedūrą.

Ką daryti, kai vargas dėl ištrupėjusių dantų stumia į neviltį, o gydymą vis atidėlioji, nes jauti baimę ir gėdą?

Pirmiausia – atsisakyti baimių. Ištrupėję dantys vargina ne tik fiziškai, bet ir trikdo nervinę sistemą. Žmonės jaučia gėdą dėl negražių dantų liekanų, todėl visai nustoja šypsotis, vengia viešų įstaigų, nustoja lepinti save vakariene restorane ar, tiesiog, pyrago gabalėliu gražią sekmadienio popietę kažkur miesto senamiestyje. Blogėja ne tik dantų, bet ir gyvenimo kokybė, o tai labai nesveika. Todėl pats metas pamiršti baimes ir atvykti pas gydytoją odontologą konsultacijai! Gal paminėkim – nemokamai konsultaciijai?

Kokias dantų protezavimo paslaugas siūlote savo klinikose?

Mūsų klinikose siūlomos šios dantų protezavimo paslaugos: išimami protezai ir neišimami pavieniai vainikėliai bei tiltiniai protezai ir laminatės. Norime, kad mūsų pacientai gautų aukščiausios kokybės dantų protezavimą, todėl siūlome ne tik mikro protezavimo paslaugas, kurios padeda atkurti nepriekaištingą dantų estetiką, bet nebijome imtis ir didesnių problemų, kaip kramtymo ar kalbos funkcijų sutrikimai. Kiekvienas pacientas turi teisę gydymą rinktis pagal savo klinikinę situaciją, estetinius reikalavimus bei finansines galimybes.

 

Implantai ar plokštelės? Kuris pranašesnis? Papasakokite apie abiejų gydymo būdų privalumus ir trūkumus.

Implantai – naujausias trūkstamų dantų atstatymo būdas, nepalyginamai pranašesnis už išimamus protezus (plokšteles), tačiau vienintelis jo trūkumas – didelė kaina. Jei reikia 3 implantų – sumoakm 2400 eur – jiems gamintojo garantija visam gyvenimui – tai pvz 20-30 metų dar su jais gynename…kokios išlaidos vienai dienai? Tai investicija, tai ne automobilis, kurį nusiperkame už 4-5 tūkst, ir po į metų vėl keičiam „neskaičiuodami kiek sukišom į remontus. Nesutinku, kad tai brangu.

Plokštelių trūkumai: nešiojant išimamus protezus, nesustabdomas kaulo nykimo procesas, išimami protezai nesilaiko, juos reikia ,,priklijuoti”, tačiau čia matomas akivaizdus vienintelis pliusas – kaina gerokai mažesnė negu impantų.

Kiek laiko trunka dantų prote­zavimas? Ar tai skausminga?

Kiekvienas atvejis individualus. Specialistai būtinai sudarys gydymo planą ir jo laikysis. Bus atsižvelgta tik į paciento norus. Todėl labai sunku ir drąsu teigti, ar tai skausminga ir, kiek laiko užtruks. Kiekvieno žmogaus turimos bėdos skirtingos, todėl daug įtakos turi defektas. O dėl skausmo… Dantų procedūrą galime atlikti taikant ne tik vietinę nejautrą, bet ir sedaciją ar anestezija – viskas priklauso nuo jūsų. Jei tai plokštelė – koks skausmas?

Kaip pasikeičia gyvenimo kokybė atkūrus dantis?

Pirmiausia ir svarbiausia – pacientas atgauna pasitikėjimą savimi. Vėl pagerėja gyvenimo kokybė ir grįžta komfortas valgyti bet ką, bet kur ir su bet kuo. Galiausiai, pasikeičia ir žmogaus vidus – vėl atsiranda šypsena ir išnyksta visi prieš tai susiformavę kompleksai.

Ar yra galimybė gauti nuolaidų senjorui, norinčiam susitvarkyti, protezuoti dantis?

Turime sutartį su Teritorinėmis ligonių kasomis (TLK). Atliekant gydymą, pacientas gali panaudoti lėšas kurias skiria valstybė – kompensacija, kuri skiriama dantų protezavimui.

Kiek kartų per metus patartina profilaktiškai tikrinti dantis – lankytis pas odontologą?

Rekomenduojama 1-2 kartus per metus.

Ką patartumėte senjorams dėl dantų priežiūros? Kaip turėtų atrodyti kasdienė dantų priežiūros rutina?

Trumpai ir aiškiai: nesvarbu ar esi senjoras, ar esi vaikas – dantis būtina prižiūrėti kiekvieną rytą ir kiekvieną vakarą.