BASEINE – senjorai

Daugybė Kauno senjorų neįsivaizduoja savo savaitės be plaukimo ir mankštų „Girstučio” sporto komplekse. Juk toks laisvalaikis yra ne tik labai malonus, bet ir padeda stiprinti sveikatą.

Kaip sau padėti be vaistų?

Nina Janušauskienė, kaip ir nemažai kitų senjorų „Girstutyje” plaukioja du kartus per savaitę. „Čia pradėjau lankytis nuo pat baseino atidarymo”, – pasakojo energinga 62– metų moteris.

Kiekvieną kartą ji būtinai pasinaudoja karštos burbulinės vonios teikiamais privalumais. „Srovės labai gerai man nugarą išmasažuoja”, – kalbėjo ponia Nina.

Baseine ji atsipalaiduoja ir kartu pasportuoja. Tai, anot jos, suteikia daugiau jėgų, energizuoja. „Aną kartą po baseino važiavau į soda, dirbau – energijos buvo pakankamai”, – teigė kaunietė.

Kartą per savaitę į baseiną užsukanti Alina Mikalauskienė papildomai lanko ir mankštas, vykstančias parke. „Reikia valios, nes kartais tikrai norisi patingėti, bet pastangos atsiperka. Man, pavyzdžiui, susinormalizavo kraujospūdis. Judėjimas suteikia ir daug energijos. Jaučiuosi daug geriau”, – sakė ponia Alina.

Lengviau reguliuoti svorį

Senjoras Alvydas „Girstutyje” lankosi jau trečius metus. 30 metų sportui atidavęs kaunietis brangina vandens teikiamą naudą ir čia ateina taip pat du kartus per savaitę. Jis įsigijęs ne tik baseino paslaugų, bet ir čia esančio masažo salono abonementą.

Vandenyje, net jeigu nieko ir neveiki, kalorijų sudega kur kas daugiau nei paprastai, pastebėjo vyras. Jis paaiškino, kad tai svarbu ne tik moterims, bet ir vyrams. Vyresniame amžiuje kūno svorį kontroliuoti darosi vis sunkiau, o papildomi kilogramai neigiamai veikia savijautą ir sveikatą.

Ponas Alvydas, ištvėręs sunkią operaciją, užsiėmimus baseine, plaukimą vadina puikia reabilitacijos ir ligų prevencijos forma.

„Norint ir vyresniame amžiuje gerai jaustis, būtini trys dalykai: subalansuota mityba, mankštos ir baseinas, jeigu yra galimybė. Už jį verta mokėti pinigus”, – iš savo patirties kalbėjo ponas Alvydas.

Tapo žvalesni

77 metų ponia Janina pasiplaukiojimą baseine, mankštą baseine, pasisėdėjimą burbulinėje vonioje įvardija viena geriausių ir naudingiausių laisvalaikio praleidimo formų.

„Atjaunėjau, jaučiuosi žvalesnė ir stipresnė. Visą gyvenimą sunkiai dirbau, o šiuo metu leidžiu sau pasimėgauti baseino ir sporto teikiamais malonumais. Smagiai praleidžiu laiką ir dar susiradau nemažai bendraminčių”, – džiaugėsi moteris.

72 metų ponas Juozas „Girstučio” sporto komplekso baseine pradeda kiekvieną savo rytą. „Mėgstu pasikaitinti pirtyje ir pasimankštinti vandenyje. Galiu drąsiai teigti, kad jaučiuosi daug geriau, turiu kur kas daugiau energijos ir pas gydytojus užsuku vis rečiau. Net anūkai stebisi, kodėl senelis toks linksmas ir greitas“, – pasakojo kaunietis.

Kviečiame išbandyti!

Judėjimas yra visų amžiaus grupių privilegija, gyvenimo kokybės ir geros savijautos garantas. Judėjimas vandenyje yra išskirtinis: suteikia smagių pojūčių, grūdina organizmą, bet kartu yra ir tausojantis sąnarius, kas yra aktualu ne vienam senjorui.

Pasak gydytojų, skiriant laiko man­kštai, plaukimui baseine – galima kontroliuoti savo svorį, stiprinti kaulus, viso kūno bei kvėpavimo raumenis, pagerinti sveikatą bei nuotaiką, sumažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Taip pat aktyvus judėjimas skatina kraujotaką ir gerina sąnarių funkcijas. Mat nedirbdami sąnariai greičiau stingsta, raumenys, kurie juos prilaiko, silpnėja.

„Girstučio” sporto kompleksas kviečia senjorus išbandyti mankštas vandenyje, plaukimą baseine ir atrasti aktyvaus gyvenimo malonumą!

Senjorų mankštos baseine vyksta I–IV nuo 11:15 iki 12:00 val.