Sportas – vienas laiptelis sveikatos link

Sportas ir reguliari mankšta galėtų būti pirmasis žingsnis Jūsų aktyvaus gyvenimo link. Ypač dabar, kai daugelis dirba sėdimą darbą ir vairuoja automobilį. Norėkite būti sveikais ir aktyviais, net ir bėgant metams, tegu Jus tai motyvuoja! Sportas – tai puikus pasirinkimas, kuris ne tik padeda atsikratyti antsvorio, bet ir sumažina riziką susirgti kai kuriomis lėtinėmis ligomis. Pasiruoškite naujiems ir įdomiems iššūkiams, sveikam ir visaverčiam gyvenimui – užsukite į „Girstučio“ sporto kompleksą, atraskite Jums patinkančią fizinės veikos rūšį ir mėgaukitės sveiku bei ilgu gyvenimu.

Kodėl verta sportuoti?
Šiandien, kad ir koks greitas gyvenimo tempas būtų, svarbiausiu prioritetu turi išlikti sveikata. Geros sveikatos komponentai labai paprasti – gera nuotaika ir puiki savijauta. Tyrimai parodė, kad bet koks fizinės veiklos kiekis, nesvarbu, kokiame amžiuje, yra naudingas. Pagrindinis principas – pradėti nuo mažiau, nuo rečiau, nuo trumpiau. Tai turėtų būti tarsi savęs stebėjimas, susipažinimas su savimi iš naujo. Sporto nauda mūsų organizmui neabejotina, o mokslininkai seniai įrodė, kad tinkami fiziniai pratimai gerina žmogaus savijautą, stiprina imunitetą. Bet kokie sportiniai pratimai – ar tai bus bėgimas, plaukimas, aerobika ar treniruoklių salė – teigiamai veikia žmogaus sveikatą. Visų pirma, sportuojant pagerėja kraujotaka, stiprinami širdies raumenys, sumažinamas kraujospūdis, geriau cirkuliuoja kraujas ir pagerėja širdies veikla. Tiesaus stuburo dėka, kuris tiesiasi atliekant fizinius pratimus, organai pradeda puikiai veikti. Nugaros skausmą taip pat galima sumažinti arba jo išvengti atliekant tam tikras fitneso programas, į kurias įtraukti raumenų stiprinimo ir kūno lankstumo lavinimo pratimai. Be to, sportas stiprina kaulus ir sąnarius, taip mažindamas traumų tikimybę. Žinoma, sportas – puikus antidepresantas, šalinantis stresą, gerinantis žmogaus nuotaiką. Sportuojant smegenys lyg atpildą už pastangas išskiria malonumą sukeliančias medžiagas, sportuojantis žmogus tampa aktyvus, pasitempęs, darbingas ir kūrybingas.

Sportas – puiki priemonė norintiems lieknėti

 Fizinė veikla padeda sumažinti kūno riebalų kiekį ir padidinti raumenų masę, kas pagerina organizmo gebėjimą deginti kalorijas. Kontroliuoti svorį būtina, nes antsvoris – tai raktas į daugelį ligų. Labai svarbu parinkti tik Jums tinkamas treniruotes, kurių metu didėja ir Jūsų ištvermė, ir yra deginami riebalai.

Be to, reikia išsikelti teisingus treniruočių tikslus, tokius, kuriuos Jūs juos pasieksite, ir motyvacija treniruotis bus dar didesnė. Labai gerai, jei Jūsų treniruotes gali stebėti profesionalus treneris, tokiu būdu atliekami pratimai nesuteiks Jūsų organizmui žalos.

Užsiėmimus, padedančius numesti svorio, galima skirstyti į dvi rūšis: tai kardio ir jėgos pratimai. Kardio pratimais laikoma bet kokia ritminga veikla, pvz. ėjimas, bėgimas, važinėjimas dviračiu, aerobika, plaukimas ar šokiai. Kardio pratimai sustiprina širdį ir plaučius, didina ištvermę bei degina kalorijas, taigi yra svarbi lieknėjimo dalis. Kardio treniruočių metu riebalai virsta į energija. Organizmas, turintis daugiau energijos, leidžia jaustis kur kas geriau.

Jėgos pratimai kūną veikia kitaip nei kardio treniruotės. Juos atliekant naudojami svareliai, elastinės juostos, svarmenys ar kiti treniruokliai, kurių paskirtis – raumenų stiprinimas, išraiškingesnių kūno linijų formavimas ir riebalų audinio mažėjimas. Jėgos pratimai ne mažiau svarbūs metant svorį nei kardio treniruotės. Taigi, paskaitėte, pailsėjote, o dabar laikas sportui!

„Girstučio“ sporto kompleksas – vieta Jūsų aktyviam laisvalaikiui
Fizinis aktyvumas labai svarbus įvairaus amžiaus žmonėms, todėl visai nesvarbu, esate studentas, senjoras, vaikas ar visą dieną dirbantis ir užsiėmęs žmogus – „Girstučio“ sporto kompleksas laukia visų ir prižada jau po pirmų apsilankymų tapti Jūsų draugu. Sportuodami „Girstučio“ sporto komplekse atrasite bendraminčių, susirasite naujų hobių, patobulėsite, pasidarysite patrauklesni sau bei kitiems. Pojūtis, kad valdote savo kūną, esate fiziškai stiprus, kelia savivertę ir pasitikėjimą savimi. O aplinkos pakeitimas, bendravimas, naujos pažintys, komplimentai – tai dar vienas laiptelis džiaugsmo link. Kiekvienas iš Jūsų čia rasite savo poreikius atitinkančias treniruotes: jogą, zumbą, kalanetiką, pilatesą, TRX ir dar daugelį kitų grupinių užsiėmimų. Mėgstantys sportą vandenyje, galėsite rinktis aqua vandens aerobiką ar mankštą ant irklenčių, taip pat vandenyje vyksta senjorų, nėščiųjų bei mamos ir vaiko mankštos.

Judėkite ir gerinkite sveikatą „Girstutyje” Daugybė Kauno senjorų neįsivaizduoja savo savaitės be plaukimo „Girstučio“ sporto komplekse. Juk toks laisvalaikis yra ne tik labai malonus, bet ir padeda stiprinti sveikatą. Kaip sau padėti be vaistų Nina Janušauskienė, kaip ir būrys kitų senjorų, „Girstutyje“ plaukioja du kartus per savaitę. „Čia pradėjau lankytis nuo pat baseino atidarymo“, – pasakojo energinga 62 metų moteris. Kiekvieną kartą ji būtinai pasinaudoja karštos burbulinės vonios teikiamais malonumais. „Srovės labai gerai man nugarą išmasažuoja“, – kalbėjo ponia Nina. Baseine ji atsipalaiduoja ir kartu pasportuoja. Tai, anot jos, suteikia daugiau jėgų, energizuoja. „Aną kartą po baseino važiavau į soda, dirbau – energijos buvo pakankamai“, – teigė kaunietė. Kartą per savaitę į baseiną užsukanti Alina Mikalauskienė papildomai lanko ir mankštas, vykstančias parke. „Reikia valios, nes kartais tikrai norisi patingėti, bet pastangos atsiperka. Man, pavyzdžiui, susinormalizavo kraujospūdis. Judėjimas priduoda ir daug energijos. Jaučiuosi daug geriau“, – sakė ponia Alina.

Lengviau reguliuoti svorį
Inžinierius Vidmantas Kasperaitis „Girstutyje“ lankosi jau trečius metus. 30 metų vandensvydžio sportui atidavęs kaunietis brangina vandens teikiamą naudą ir čia ateina taip pat du kartus per savaitę. Jis įsigijęs ne tik baseino paslaugų, bet ir čia esančio masažo salono abonementą. „Vandenyje, net jeigu ir nieko neveiki, kalorijų sudega kur kas daugiau nei paprastai“, – pastebėjo vyras. Jis paaiškino, kad tai svarbu ne tik moterims, bet ir vyrams. Vyresniame amžiuje kūno svorį kontroliuoti darosi vis sunkiau, o papildomi kilogramai neigiamai veikia savijautą ir sveikatą. Ponas Vidmantas, ištvėręs sunkią galvos operaciją, užsiėmimus baseine ir plaukimą vadina puikia reabilitacijos ir ligų prevencijos forma. „Norint vyresniame amžiuje gerai jaustis, būtini trys dalykai: subalansuota mityba, mankštos ir baseinas, jeigu yra galimybė. Už jį verta mokėti pinigus“, – iš savo patirties kalbėjo ponas Vidmantas.

Tapo žvalesni
77 metų ponia Janina pasiplaukiojimą baseine, pasisėdėjimą burbulinėje vonioje įvardija viena geriausių ir naudingiausių laisvalaikio praleidimo formų. „Atjaunėjau, jaučiuosi žvalesnė ir stipresnė. Visą gyvenimą sunkiai dirbau, o šiuo metu leidžiu sau pasimėgauti baseino ir sporto teikiamais malonumais. Smagiai praleidžiu laiką ir dar susiradau nemažai bendraminčių“, – džiaugėsi moteris. 72 metų ponas Juozas „Girstučio“ sporto komplekso baseine pradeda kiekvieną savo rytą. „Mėgstu pasikaitinti pirtyje ir prasimankštinti vandenyje. Galiu drąsiai teigti, kad jaučiuosi daug geriau, turiu kur kas daugiau energijos ir pas gydytojus užsuku vis rečiau. Net anūkai stebisi, kodėl senelis toks linksmas ir greitas“, – pasakojo kaunietis.

baseinas

Kviečiame išbandyti!
Judėjimas yra visų amžiaus grupių privilegija, gyvenimo kokybės ir geros savijautos garantas. Judėjimas vandenyje yra išskirtinis: suteikia smagių pojūčių, grūdina organizmą, bet kartu yra ir tausojantis sąnarius, kas ypač aktualu ne vienam senjorui. Pasak gydytojų, skiriant laiko mankštai, plaukimui baseine, galima kontroliuoti savo svorį, stiprinti kaulus, viso kūno raumenis, pagerinti sveikatą bei nuotaiką, sumažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Aktyvus judėjimas taip pat skatina kraujotaką ir gerina sąnarių funkcijas. O nedirbdami sąnariai greičiau stingsta, raumenys, kurie juos prilaiko, silpnėja. „Girstučio“ sporto kompleksas kviečia senjorus išbandyti įvairias grupines treniruotes ir plaukimą baseine bei atrasti aktyvaus gyvenimo malonumą!

Daugiau informacijos apie treniruotes  ir tvarkaraščius rasite:
Kovo 11-osios g. 26, Kaunas
Darbo laikas:
I-V 6.30-22.00
VI – VII 9.00-21.00
Informacija ir registracija
Tel. +370 37 28 20